9 Topper du kan bestige i Marka

I marka finner du en rekke turer med fantastisk utsikt, som her fra Krokskogen
I marka finner du en rekke turer med fantastisk utsikt, som her fra Krokskogen

Du trenger ikke reise langt for å finne gode toppturer. Marka er full av topper som gir flotte turopplevelser og ikke minst fantastisk utsikt. Vi har plukket ut 8 toppturer i området rundt Oslo som du og dine kan prøve før snøen kommer. Husk godt skotøy, varme klær og planlegg turen på ut.no

Topptur til Oppkuven (704 moh.)

Område: Nordmarka
Lengde: 10,6 km, en vei. 

Vi må selvfølgelig ha med det høyeste punktet når vi anbefaler toppturer i Marka. Oppkuven er den høyeste toppen på Krokskogen, og fra utkikkstårnet på toppen får du en av de videste utsynene i marka. Den vanligste ruta til Oppkuven går fra Skansebakken i Sørkedalen. Følg blåmerking og skilting mot Smedmyrkoia fra parkeringsplassen mot nord, først på vei, så på sti. Forbi hytta og videre nordover etter skilting og blåmerking til Oppkuven i jevn stigning.

Se turen på ut.no

Pershusfjellet på langs

Område: Krokskogen
Lengde: 10,7 km, rundtur

Å gå Pershusfjellet på langs er en skjønnhetsåpenbaring i sol og godvær, med flere luftige utsiktspunkt ute på kanten av loddrette stup, hvor du ser ned i nordmarksvassdraget 150 meter under deg.

Se turen på ut.no

Middag ved bålet på Pershusfjellet i Nordmarka
Middag ved bålet på Pershusfjellet i Nordmarka Foto: Allan Auke

På langs i Østmarka Vest

Område: Østmarka
Lengde: 10,7 km, en vei. 

Tur fra Ulsrud T-bane. En tur med spennende terreng rundt Hauktjern, med kløfter og høyder - her er Oslos beste klatrefelt! På Haukåsen får du nå, etter hogst, et fint rundskue. Og når du går nedover mot Lutvann, langs dalsiden, er utsikten over dalen bare å nyte!

Se turen på ut.no

Topptur til Kolsåstoppene

Område: Bærumsmarka
Lengde: 8,0 km, rundtur. 

Opplev panoramautsikten over Oslo, Bærum og Oslofjorden fra Kolsåstoppene! Toppturen består av Nordre Kolsås (379 moh.) og Søndre Kolsås (342 moh), og mellom toppene ligger det idylliske lille Setertjern.

Se turen på ut.no

Sommerbilde Nordre Kolsås.
Sommerbilde Nordre Kolsås. Foto: Marius Dalseg Sætre

Barlindåsen fra Sandermosen stasjon

Område: Lillomarka
Lengde: 2,3 km, en vei

Kort tur til et av de flotteste utsiktspunktene i Lillomarka. Her kan man se byen med Maridalen og Maridalsvannet i syd, og Maridalsalpene og Kikuttoppen i nordvest. På toppen er det små furutrær og flere fine bålplasser.

Se turen på ut.no

Maridalsmarkas perler

Område: Nordmarka
Lengde: 9,8 km, en vei

Vil du ha en fin dagstur, med topputsikt eller hyttebesøk? Da kan du gå denne turen gjennom Maridalsmarka. Besøk de flotte "Maridalsalpene" og ta turen innom Tømtehyttene.

Se turen på ut.no

Gyrihaugen på Krokskogen

Område: Krokskogen
Lengde: 4,1 km, en vei

Denne turen tar deg til Gyrihaugen, en av de høyeste toppene på Krokskogen med en enestående utsikt. Her er det bare å ta med seg sitteunderlag, mat og drikke å nyte en unik utsikt over Ringerike. 

Se turen på ut.no

Utsikten fra Gyrihaugen
Utsikten fra Gyrihaugen Foto: Dag Olav Brækkan

Topptur til Bergsåsen

Område: Vestmarka
Lengde: 3 km, en vei

459 moh ligger Askers høyeste punkt med vidt utsyn over bygda, fjorden og fjerne åser. Du kommer lett til toppen ved å følge det gamle veifaret som nå er en opplevelsesrik, blåmerket sti.

Se turen på ut.no

Fra Sørli til Veslekollen i Nittedal

Område: Nordmarka
Lengde: 4,3 km, en vei

Veslekollen er et fantastisk alternativ til "storebroren" Varingskollen i Nittedal. Når du nærmer deg Varingskollen ser du et åpent område sørøst for den. Dette er Veslekollen. Ta til høyre på en umerket sti og nyt utsikten fra Veslekollen.

Se turen på ut.no

Veslekollen
Veslekollen Foto: Kari Tveøy
Oppdag alle turmulighetene i Marka
Oppdag alle turmulighetene i Marka Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Over 40 turforslag i Marka

Ønsker du turtips i Marka, behøver du ikke å lete. Vi har funnet frem over 40 turtips i Marka! Finn deg en tur og nyt naturen i ditt nærområde.

Drømmen på Krokskogen
Drømmen på Krokskogen Foto: Sindre Nikolai Aker

DNT-hytter i Marka

DNT Oslo og Omegn har 32 ubetjente hytter i Marka og ved sjøen, når alle bookingenheter telles. Ta en overnatting på en av våre markahytter og opplev bynær og ekte villmark.