Fjelltur i høst?  Se hvilke DNT-hytter som er åpne 

Høstferie på Sota Sæter 3. oktober 2020.
Høstferie på Sota Sæter 3. oktober 2020. Foto: Jasemin Folvik

De fleste hyttene på fjellet er åpne nå. Men noen stenger 15. oktober, og noen åpner snart. Det er altså fine muligheter for hyttekos på høstfjellet - bare husk å forhåndsbooke og å forberedere deg enda litt mer enn du gjør om sommeren.

Sota Sæter åpner igjen 22. oktober

Alle DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter på fjellet er stengt for sesongen, men Sota Sæter åpner igjen ganske snart etter en liten "pustepause".

Sota Sæter i Breheimen er en 100 år gammel seter og et startsted for turer inn i Breheimen. Hytta har fått ny, flott spisesal!

Fra og med helgen torsdag 22. oktober holder bestyrerne åpent hver helg (torsdag til søndag). Siste helg i år blir 10. - 13. desember. Husk å forhåndsbooke.

  • Tips: Villmarksmesse med jegerens og vandrerens julebord på Sota Sæter 27. - 29. november. Dette er kanskje Norges minste og mest spektakulære Villmarksmesse? Her blir det konkurranser med premier, foredrag om jakt og fiske samt at produsenter og leverandører innen jakt, fiske, friluftsliv og lokalmat stiller ut produktene sine. Lørdag kveld blir det julebord. Informasjon og påmelding

Adkomst: Bil helt frem eller tog/buss. 
Åpent torsdag til søndag fra og med helgen 22.-25. oktober og til og med helgen 10.-13. desember. Se åpningstider her. 
Les om og bestill opphold på Sota Sæter.

Alle foto Sota Sæter: Jasemin Folvik.

Ny, flott spisesal på Sota Sæter.
Ny, flott spisesal på Sota Sæter.
Høst på Sota Sæter.
Høst på Sota Sæter.
Sov godt på Sota!
Sov godt på Sota!
Bestyrere på Sota Sæter er Ove og Silje Lilleengen.
Bestyrere på Sota Sæter er Ove og Silje Lilleengen.

Før du drar 

  • Sjekk føremeldingene og værmeldingen.
  • Husk å forhåndsbooke hytta/hyttene.
  • Skaff deg DNT-nøkkelen
  • Hodelykt er viktig, for nå blir det tidlig mørkt. Se tips til pakkeliste .
  • På turkartene er helårsbruer merket H og sommerbruer merket med en S. Hvis det er sommerbruer på ruten du planlegger å gå, må du sjekke om den er tatt inn/tas inn før du er tilbake fra tur. Du kan kontakte Infosenteret på info@dntoslo.no
  • Under hver enkelt hytte i ut.no kan du lese om smitteverntiltakene, blant annet hva du må ha med deg i den forbindelse.


Selvbetjeningshytter på fjellet 

Alle de selvbetjente fjellhyttene til DNT Oslo og Omegn har ledige plasser i høst.  Så her er det store muligheter for å nyte hyttelivet  - gå fine turer, tenne opp i ovnen eller peisen, lage seg god mat av medbrakt eller matlageret på hytta som du kan forsyne deg av og betale for, re opp med eget sengetøy og sove en god natts søvn. Du må bare huske å forhåndsbooke, sjekke hytttas åpningstider og ta med DNT-nøkkelen.

I tillegg er det greit å merke seg følgende:

Hytter som er åpne til 15. oktober, deretter stengt

Dette gjelder de selvbetjente hyttene i Jotunheimen, Breheimen, Skarvheimen, Femundsmarkaog Hardangervidda. Når du klikker på områdenavnet over, finner du alle DNT-hyttene i hvert område. Disse hyttene er stengt fra 16. oktober og frem til 15. februar, blant annet av sikkerhetshensyn. Bortsett fra Litlos og Sandhuag på Hardangervidda som er stengt fra 16. oktober og frem til 1. mars. Vi ønsker ikke å sende vandrere inn i værutsatte områder med krevende terreng!

Men: Her er det et unntak - Brebua i Skarvheimen er helårsåpen. En helt ny selvbetjent hytte ved siden av Finsehytta. Hytta har 10 soverom hvorav ett av rommene er for hund med eier. Les om Brebua og bestill på ut.no

Hytter som er helårsåpne

Dette gjelder hyttene i Rondane, Langsua, RingebufjelletTafjordfjella (Torsbu) og Dovrefjell.
Her er det verdt å merke seg at hyttene kan være stengt i kortere perioder, f.eks. fordi eier/grunneier disponerer hytta for jakt, og at alle hyttene i Rondane er stengt fra 1.5. til 10.6. hvert år av hensyn til villreinen. 

Her er noen eksempler på hytter som har mye ledig i høst:


Selvbetjeningskvarterene på de betjente hyttene 

Noen av de betjente hyttene har selvbetjeningskvarter som bestyrerne åpner når de stenger den betjente hytta for sesongen. Husk å forhåndsbooke. Det er mange ledige plasser!

Disse selvbetjeningskvarterene er åpne frem til 15. oktober:

I Rondane er de tre selvbetjeningskvarterene åpne helt til den betjente hytta åpner igjen i vinter. De kan foreløpig bestilles ut året:


Selvbetjeningskvarteret i Langsua åpner 1. november:

Det selvbetjente kvarteret ved Liomseter i Langsua, en egen hytte som heter Fehytta, åpner 1. november. 10 sengeplasser. Her er det masse ledig! Les mer og bestill Fehytta på ut.no: Fehytta Liomseter

Les også artikkelen Åpningstider for selvbetjeningskvarterene ​​​​​​​

Utstyr til turen? 

I våre to butikker får du tak i friluftsutstyr: I Tursenteret i Storgata 3 og på Friluftshuset, Sørenga
Eller du kan handle i dntbutikken.no

Som medlem i DNT får du medlemsrabatt.

VELKOMMEN TIL FJELLS!

Artikkelen er oppdatert 211020.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 7. oktober 2020