Drømmeturen er kanskje ikke så langt unna:

Siste mulighet til å ta en titt inni Hovinkoia på Norsk Folkemuseum, for denne gang.
Siste mulighet til å ta en titt inni Hovinkoia på Norsk Folkemuseum, for denne gang. Foto: Kari Merete Horne

Enten du drømmer om å titte inn i en ekte Markahytte, vandre på ukjente stier i grønne skoger, padle på opprørt hav, utforske en gruve eller høre Sarabråtens historie "live", ja, så er muligheten der  denne helgen!

Besøk Hovinkoia på Norsk Folkemuseum lørdag

Lyst til å se hvordan en av de eldste ubetjente Marka-hyttene ser ut inni - med opprinnelig inventar? Ta en tur til Norsk Folkemuseum lørdag mellom kl. 11 og 16. Da er det hyttevakter på plass ved Hovinkoia som gjerne viser deg hytta og forteller om DNT. Les mer om Hyttetur i byen - til Hovinkoia.

Vakkert ved Lutvann.
Vakkert ved Lutvann. Foto: DNT Oslo og Omegn

Søndagstur - med dype skoger, blått vann og turleder

Høres Søndagstur bra ut? Med dype, grønne skoger og glitrende vann og buktende stier med lange opp- og nedstigninger - hva ser vi over neste topp? Bli med på søndagstur rundt Lutvann i Østmarka, søndag kl. 11 - 14. Turledere viser vei! Passer for alle. Gratis og ingen krav om medlemskap. Les om Søndagstur rundt Lutvann.

Brottpadlekurs - for deg som vil ta steget videre - i kajakken.
Brottpadlekurs - for deg som vil ta steget videre - i kajakken. Foto: Kristoffer Vandbakk

Brottpadlekurs!

Glad i  nærkontakt med bølger? Bli med på kajakk-kurs hvor du lærer å surfe over skjær og leke i bølger som bryter helt inntil land. Det er noen ledige plasser på Brottpadlekurset 15.-16 september ved Nevlunghavn øst for Langesund. Passer for voksne og ungdom.Les alt om kurset og meld deg på: Brottpadlekurs

Kajakk fellestur fra Sørenga

Trygg i kajakk, men savner noen å dra på kajakk-tur med? Bli med på dagstur fra Friluftshuset på Sørenga 16. september fra kl. 10-15. Hvor avhenger av vær og vind. Vi går i land og spiser lunsj før vi padler videre og ender opp ved Sørenga igjen. Superkoselig å padle sammen på tur i Oslofjorden! Passer for voksne. 

Les alt om Kajakk fellestur fra Sørenga, som krav til deltakelse, pris, mm.

Kajakk introkurs i Oslofjorden

Foretrekker du roligere hav - og trygge omgivelser, fordi du er nybegynner i kajakk? Da anbefaler vi introkurs hvor du får øve på å gå inn og ut av kajakken, ta fremdriftstak og styretak, og lære hvordan du kan padle på en trygg måte. Kurset foregår 15. september kl. 13 - 16 ved Friluftshuset på Sørenga. Passer for voksne. Noen få ledige plasser!

Les om Kajakk introkurs i Oslofjorden og meld deg på.

Samling på Sarabråten.
Samling på Sarabråten. Foto: Heftye-familiens album

Spillet om Sarabråten - på tunet ved Sarabråten

Lørdag kl. 15:00 og søndag kl. 13:00 kan du få med deg Sarabråtens historie - fortalt på en spennende, morsom og musikalsk måte i det historiske skuespillet av Sigurd Senje. Stykket ble første gang satt opp i 1975. Thomas Heftye - stifteren av Den Norske Turistforening - er selvsagt en sentral person i Sarabråtens historie, og i skuespillet. Årets stykke har ekstra fokus på denne siden ved Sarabråten-eieren, i forbindelse med DNTs 150-års jubileum. 

Billetter kjøpes på stedet før forestillingen. Salg av kaffe og kaker.  Sarabråten ligger på høyden øst for nordenden av Nøklevann i Østmarka.
Arrangør er Østensjø kunstforening i samarbeid med Østmarkas Venner, Østensjø historielag, Bydel Østensjø og Østensjø barne- og ungdomsteater.

Les mer om Spillet om Sarabråten 
Les om Spillet om Sarabråten på FB
Les om Sarabråten

Husk lommelykt!
Husk lommelykt! Foto: Rune Edvin Haldorsen

Med Barnas Turlag Nesodden til Sprogruvene

Dette blir spennende! Tur fra Nordre Spro brygge til gruvene. Her utforskes gruvene, det blir morsomme leker på stranda, bål og lunsj. Alle barn må ha med lommelykt, bålmat, drikke og voksne. Søndag 16. september kl. 12-15.

Les om Høsttur til Sprogruvene med Barnas Turlag Nesodden.

Bildet som skal henges opp på Svartvannshytta.
Bildet som skal henges opp på Svartvannshytta. Foto: Einar Skage Andersen
Svartvannshytta ligger vakkert til.
Svartvannshytta ligger vakkert til. Foto: DNT Oslo og Omegn

Klar for spennende historie? Tur til Svartvannshytta med bildeoverrekkelse

Svartvannshytta var et sentralt oppholdssted for milorg i Asker og Bærum. I krigens sluttfase ble hytta beleiret av tyske soldater og satt fyr på. Kvelden før oppholdt milorgs leder i Asker og Bærum, Carsten Dehli, seg i hytta. Ved en tilfeldighet forlot han hytta og søkte nytt kvarter i Langåshytta, et par kilometer unna. Derved unngikk han å bli flammenes rov.

Les alt om Tur til Svartvannshytta med bildeoverrekkelse søndag 16. september kl. 11, med Bærum Turlag. Svartvannshytta ligger i Vestmarka.

Fant du ikke din drømmetur for helgen? Her er flere

Nå har du fått en liten introduksjon av noen av turmulighetene lørdag og søndag. Men det er flere! Se alle turene med turleder 15. og 16. september.

Lokale turlag 

DNT Oslo og Omegn har elleve tilknyttede lokale turlag. Se hvilket lokale turlag som er nærmest deg og les mer.

Mer turinformasjon?

Tursenteret i Storgata 3 og Tursenteret på Friluftshuset får du hjelp.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 12. september 2018