Vi gratulerer Dronningen!

Hele Norges turdronning er med dette plassert i Slottsparken med fjellskoene på og tursekken ved sin side. Her med kunstner Kirsten Kokkin.
Hele Norges turdronning er med dette plassert i Slottsparken med fjellskoene på og tursekken ved sin side. Her med kunstner Kirsten Kokkin. Foto: Marius Dalseg Sætre

I dag ble bursdagsgaven til H.M. Dronning Sonja fra hele DNT avduket og 80-åringen er nå permanent plassert i Slottsparken.

-Det er få nordmenn som har besøkt så mange av våre hytter og gått så mange av våre merkede ruter som det Dronningen har gjort.  Vi er svært takknemlige og stolte over å ha en kongefamilie som bidrar så sterkt til å løfte frem friluftsliv og idrett, og med det formidle viktige verdier for vår fysiske og psykiske helse, sa styreleder i DNT, Berit Kjøll ved overrekkelsen.

Hun la til at vi i DNT gjør dette for å hedre Dronningen som den veiviseren hun er for friluftsliv og turglede i den norske fjellheimen. Det ekte engasjementet til Dronningen smitter, og inspirerer andre til å utforske norsk natur.

- Natur, en livsnødvendighet

Dronningen har sagt at turer for henne er et pusterom i hverdagen og en livsnødvendighet. I 1976 startet hun og en vennegjeng et eget turlag, og i dag, over 40 år senere, utforsker den nå 80 år gamle Dronningen stadig nye naturområder. I 2007 ble hun æresmedlem i Den Norske Turistforening for nettopp sin innsats for å fremme friluftslivet og Turistforeningens virksomhet for alle. 

Stein fra Vassfaret

Statuen er laget av skulptør Kirsten Kokkin. Kokkin står også bak statuen av Kronprinsesse Märtha som allerede står i Slottsparken. Statuen er på fem tonn, og steinen statuen hviler på er hentet i Vassfaret. 

Les hele artikkelen "Statue av H.M. Dronning Sonja avduket" på DNTs nettside.


Styreleder i DNT Berit Kjøll og kunstneren Kirsten Kokkin.
Styreleder i DNT Berit Kjøll og kunstneren Kirsten Kokkin. Foto: Marius Dalseg Sætre
Fra overrekkelsen i Slottsplarken - hele Norges turdronning.
Fra overrekkelsen i Slottsplarken - hele Norges turdronning. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Siri G. Bekkhus 4. juli 2017