Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

I dronningens fotspor i Vesterå​​​​​​​len

Stortinden, Årstein
Stortinden, Årstein Foto: Knut Ivar Aarstein

Tirsdag 20.juni vendte 11 kvinner og én mann hjemover etter et fire-dagers opphold i vakre Vesterålen. Her har de vandret i Dronningens fotspor med lokale turledere som trygge veivisere og "historiefortellere". I samarbeid med ukebladet "Hjemmet" har DNT Oslo og Omegn gitt Hjemmet-leserne en god og spennende opplevelse fra vakre nord!

Vesterålen bød på variert vær, spennende restauranter, krevende turer, lettere turer og fantastiske utsikter og naturopplevelser for deltakerne. Med base på Vesterålen kysthotell i Stokmarknes gikk turene blant annet opp til Dronningvarden på Stortinden (530 moh), til Bø bygdemuseum hvor dronning Sonja innviet friluftsgalleriet «Skulpturlandskap Nordland» for to år siden og til restauranten «Neumanns Røykeri og Supper Club» som holder til i en gammel, nedlagt sildoljefabrikk i Melbu.

Den mest krevende turen var «Dronningruta» som går fra Nyksund til Stø. Denne er oppkalt etter dronningen som gikk der for første gang i 1994 og den befinner seg helt ute ved havgapet. Her kan man velge mellom den lave ruta langs fjæra på omtrent 5 kilometer eller den høyre ruta på omtrent 10 kilometer. Sistnevnte byr på bratte fjellsider og vide utsyn utover havet og øyene rundt. Turen har til sammen 900 meter i høydeforskjell, så her fikk deltakerne virkelig kjenne på høyden og utsynet. 

De fleste synes at Dronningruta var mer krevende enn ventet. Det sier jo litt om vår dronning! Leiv Tormod Hansen, turkoordinator

"I dronningens fotspor i Vesterålen" fikk deltakerne oppleve noe av det beste naturen har å by på i landet vi bor i.

"Hjemmet" og DNT Oslo og Omegn har en "dronningtur" til "på lager" i sommer. Denne går i slutten av august, og starter med breføring i blåisen på Finse og ender opp i vakre Ullensvang med "Dronningens panoramatur" med utsikt utover Hardangerfjorden.

Skrevet av Oline Horten 20. juni 2017