Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Ny DNT hytte på Hemsedalsfjellet

Bedriftsturlaget til DNT Oslo og Omegn foretok en høytidelig åpning av Breistølbu søndag 10. februar. Nærmest til venstre er Regine Mørk. Kari Merete Horne og Roy-Erik Sund åpner døren.
Bedriftsturlaget til DNT Oslo og Omegn foretok en høytidelig åpning av Breistølbu søndag 10. februar. Nærmest til venstre er Regine Mørk. Kari Merete Horne og Roy-Erik Sund åpner døren. Foto: Bente Lindtveit

Den nye selvbetjeningshytta Breistølbu åpner i dag og blir dermed DNT-hytte nr 539. Hytta ligger like ved Breistølen på  Hemsedalsfjellet, og er en etterspurt overnattingsmulighet på ruta Tyin-Finse.

- En utvidet mulighet for overnatting på Breistølen er noe vi har ønsket oss lenge, forteller eiendsomssjef Jan Erik Reiten. Ruta mellom Sulebu og Bjordalsbu kan være litt for lang for mange og området er værutsatt, så her er det behov for et tilbud. Den betjente turisthytta Breistølen ligger like ved og er et fint tilbud når hytta er åpen. Men i de periodene Breistølen er stengt, er turfolket i beit for et overnattingstilbud.

Selvbetjente Breistølbu har tidligere vært en privat hytte og er i god stand. Den inneholder stue/kjøkken med spiseplass til 10 personer og godt med plass i stua. Det er 3 soverom, med tilsammen 8 sengeplasser. Her er det også strøm og innlagt vann.

DNT Oslo og Omegn overtok hytta for noen uker siden og har nå satt den i stand til en selvbetjent DNT hytte, med matlager og ved på plass for gjestene. Hytta er låst med DNTs standardlås.

Bedriftsturlaget til DNT Oslo og Omegn fikk gleden av å teste hytta helgen før åpningen. Den glade gjengen sørget også for å foreta en høytidelig åpning av DNT-hytte nr 539.

- Vi kan absolutt anbefale en tur til denne fine hytta, forteller Regine Mørk som jobber i Tursenteret i Oslo. Her var det skikkelig trivelig. Litt nærme veien, men nydelig utsikt mot fjellene. Lørdag gikk vi på tur mot Bjordalsbu og kom raskt opp i herlig og vilt fjellterreng. Ekspressbussen Oslo - Lærdal stopper ved Breistølen, bare et par hundre meter fra hytta. Så denne hytta vil vi anbefale som et fint startsted for turer, forteller Regine.

Sjekk kart og beliggenhet på UT.no

Breistølbu ved Breistølen på Hemsedalsfjellet er DNTs hytte nr 539. Hytta er en selvbetjeningshytte med 8 sengeplasser. Åpen fra 15. februar 2017.
Breistølbu ved Breistølen på Hemsedalsfjellet er DNTs hytte nr 539. Hytta er en selvbetjeningshytte med 8 sengeplasser. Åpen fra 15. februar 2017. Foto: Kari Merete Horne

Skrevet av Kari Merete Horne 15. februar 2017