Vi anbefaler: To flotte fellesturer - en for nybegynnere og en for erfarne

Fellestur i Jotunheimen, 2016.
Fellestur i Jotunheimen, 2016. Foto: Kari Larsen

Vi har laget en fellestur for deg mellom 30 og 45 og som er ganske ny i vinterfjellet, og en for deg som har vinterfjellerfaring, er i god form og som er i alderen 30 til 50 år. Begge turene går i begynnelsen av april, altså før påske. Velkommen med på tur!

Fantastisk fellestur: Breheimen - Jotunheimen, 30-50 år.

Dette er skituren som har alt! Fantastisk skiterreng, utsikt som kan ta pusten fra deg, samt fellesskapet med spreke deltakere på din egen alder.

Vi kan bare håpe at Breheimen og Jotunheimen viser seg fra sin beste side med hensyn til vær og føre. Da blir dette skituren du aldri glemmer.

Turen krever at du er i god form og har erfaring fra skiturer i fjellet. Selv om kilometrene ikke virker avskrekkende, er det et krevende terreng med bratte oppstigninger og utforkjøringer.

Vi skal innom seks fantastiske hytter, noen selvbetjente og noen betjente: Sota Sæter, Trulsbu, Nørdstedalseter, Sognefjellshytta, Leirvassbu og Spiterstulen. 

Dato: 2. - 8 april 2017.

Les alt om denne spennende, krevende og sosiale turen, Breheimen - Jotunheimen, 30 - 50 år.

Les om DNT Oslo og Omegn sine hytter i fjellet hvor du finner Sota Sæter, Trulsbu og Nørdstedalseter.

Besøk ut.no, hvor du finner Sognefjellshytta, Leirvassbu og Spiterstulen.

For deg som ønsker å prøve deg på hytte-til-hytte tur

Er du mellom 30-45 år og har ikke gått fra hytte til hytte i vinterfjellet før? Du har gått på ski i fjellet, men kun dagsturer, og føler at du trenger litt mer erfaring? Da anbefaler vi at du blir med på Introduksjonstur i Langsua Nasjonalpark (Huldreheimen) 30-45 år. Her er terrenget småkupert uten bratte utforkjøringer og harde motbakker.

Vi går gjennom temaer som turplanlegging, sikkerhet i fjellet, skiteknikk, enkel førstehjelp, veivalg, graving av nødbivuakk og praktisk bruk av kart og kompass. Vi får her erfaring med DNTs selvbetjeningssystem, da vi også skal innom selvbetjeningshytta Storkvelvbu.

På denne turen tilbringer vi tilsammen tre netter på den betjente hytta Liomseter, hos bestyrerne Unni Stokstad og Kai Nilsen. De kommer helt sikkert til å servere oss velsmakende mat og i det hele tatt sørge for at vi har det veldig bra på Liomseter!
I løpet av denne fellesturen får vi også erfaring med DNTs selvbetjeningssystem, da vi skal overnatte en natt på selvbetjeningshytta Storkvelvbu. Dette blir lærerikt og veldig hyggelig!

Dato: 3. - 7. april 2017.

Les alt om Introduksjonstur i Langsua Nasjonalpark (Huldreheimen), 30 - 45 år.

Les mer om Liomseter turisthytte.

Les mer om Storkvelvbu, selvbetjent hytte.

Fellestur i  vakre Langsua 2017.
Fellestur i vakre Langsua 2017. Foto: Kjetil Hansen

Skrevet av Siri G. Bekkhus 13. februar 2017