Kjøre eget hundespann i Femundsmarka?

Hundekjøring i Femundsmarka, Stor-Svuku i bakgrunnen.
Hundekjøring i Femundsmarka, Stor-Svuku i bakgrunnen. Foto: Mats Haneborg Finne

Har du en drøm om å kjøre hundespann i slike vakre omgivelser på fjellet? Kjenne på farten, styrken i hundespannet, spenning og konsentrasjon... Bli kjent med hundene, være med på foring og stell... 

Hundespannkjøring er i tiden som bare det - kan det være farten, omgivelsene eller kontakten med hundene som gjør det? Eller kanskje det er følelsen av mestring, av å gjøre noe man ikke har gjort før? Hos oss i DNT er 2017 Kunnskapsåret (slik 2016 var Familieåret) og derfor vil vi gjerne bidra til at så mange som mulig gjør en friluftsaktivitet de aldri har gjort tidligere, og slik lærer seg noe nytt! Er hundespannkjøring et alternativ for deg? 

Velkommen med på hundekjøring fra Svukuriset samtidig med Femundløpet

Hør bare hva Leela Guenin, bestyrer på den koselige turistforeningshytta Svukuriset i Femundsmarka, forteller om sitt opplegg "Hundekjøring og Femundløpet 9. - 12. februar": - Dette er et fantastisk opplegg! Med kjøring av eget hundespann i Femundmarkas villmark og nærkontakt med et av de tøffeste hundeløp, selveste Femundløpet. Vi lover en bratt læringskurve i hundekjøring og at du blir kjent med hundene, at du får være med på fôring, stell og oppstalling. Fremfor alt får du stå på sleden og kjøre ditt eget spann! 
Sier Leela. Helt rått, synes vi!

Deltakerne veksler mellom å kjøre sitt eget 4-spann og å dele på et 6-spann, dvs at en sitter i sleden og den andre kjører, for så å bytte plass.

Hundekjører og guide for hele opplegget er Jan Bjerkeli som driver Tett på Naturen, Bjerkeli Villmarksopplevelser, tettpanaturen.no.

Program og annen nyttig informasjon:

Torsdag: Oppmøte på Elgå kl 14.00. Hundekjøring inn til Svukuriset.
Fredag: Hundekjøring, først en tur, så til sporet til Femundløpet ved Jonasvollen. Der setter vi hundene i langkjetting og rigger oss til ved en gapahuk og bål. Vi ser på kjørerne fra det lange Femundløpet, 600km, og på Juniorkjørerne. Så seler vi på igjen og kjører tilbake til Svukuriset, nattmat.

Lørdag: Dagstur med hundekjøring innover de fantastiske fjellene ved Svukuriset.
Søndag: Hundekjøring til Elgå.
Pris: Kr. 5.900,- som dekker alt, både opphold, mat, hundespannkjøring.
Påmelding: Direkte til Svukuriset, enten mobil 47612496, eller tlf 64929150, eller e-post: svukuriset@turistforeningen.no

Les mer om Hundespannkjøring og Femundløpet 9. - 12. februar.

Les om Svukuriset turisthytte.

Leela og Cato ønsker velkommen til Svukuriset
Leela og Cato ønsker velkommen til Svukuriset Foto: Siri G. Bekkhus
Hundekjøring på Svukuriset.
Hundekjøring på Svukuriset. Foto: Jan Bjerkeli
Svukuriset
Svukuriset Foto: HIlde Løken Magnussen


Skrevet av Siri G. Bekkhus 11. januar 2017