Kvistekart 2018

Kvistekart 2018
Kvistekart 2018

Planlegger du fjellturen og lurer på hvor det er trygt å gå? Kvistekartet for 2018 hjelper deg med planleggingen av turen.

Vinterfjellet lokker med snø og skiføre, men hvor er det best å ferdes? Hvert år merkes de mest brukte rutene i Sør-Norge med naturkvist for å vise vei. Rutene er laget av erfarne fjellfolk, og samles i et eget kvistekart som gir deg oversikt over rutene. De fleste merkingene er sentrert rundt påske.


Sjekk alltid hyttenes åpningstider før du skal på tur.

I noen få områder er vinterrutene permanentmerket med staker, staur, maling på trær, plastbånd eller annet, men de fleste rutene er bare merket deler av vinteren og gjerne med naturkvist. Det finnes noen unntak der løypene er merket med bambusstikker.  Alle rutene på kartet er merket i påsken; fra 24. mars til 2. april 2018. De rutene som er merket i et lengre tidsrom er listet opp nedenfor. Kartet viser situasjonen i påsken. De fleste stedene står kvistene eller merkingen til den faller ned av seg selv, og rutene blir ikke vedlikeholdt etter datoene som er oppgitt nedenfor. Noen steder fjernes kvisten etter siste merkedato. Avvik kan forekomme på grunn av vær og føreforhold som gjør det umulig å få satt ut kvisten i tide.

Fjellrutene er bare merket deler av vinteren, unntatt noen få, men nesten alle skogsløypene er permanentmerket og mange av dem blir kjørt opp. Alle rutene på DNT Oslos vinterkart er merket i påsken fra og med 24. mars til og med 2. april 2018. De rutene som er merket i et lengre tidsrom enn påsken er listet opp nedenfor. Kartet viser situasjonen i påsken. Bare ruter til overnattingsteder er inntegnet. De fleste steder står merkinga til den faller av seg selv, men rutene blir ikke vedlikeholdt etter de oppgitte datoene. Noen få steder fjernes kvisten rett etter siste merkedato. Vær oppmerksom på at ruta inn til ei hytte kan være merket uten at hytta er åpen fordi den går videre til ei annen hytte som er åpen. Merkinga kan bli forsinket eller falle bort på grunn av vær- og føreforhold som gjør det umulig å få satt ut kvisten. Slå opp hyttene og rutene på UT.no eller kontakt din lokale turistforening. Merkinga utføres av turistforeningene, hoteller og lokale organisasjoner. Standard og merkemåte varierer. DNT Oslo avslutter redaksjonen 10/1 2018. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme. Vi tar forbehold om feil i datolista og på kartet.

Oversikt som viser hvilke ruter som kvistes når vinteren 2018:

FØLG KVISTEN!
FØLG KVISTEN! Foto: Pål Christensen