åpningstider og Aktiviteter i Slottsparken i sommer

Velkommen til Slottsparken i sommer!
Velkommen til Slottsparken i sommer! Foto: Marius Dalseg Sætre

Pass på å gå en tur innom Slottsparken i sommer - dette er sannsynligvis den eneste gangen du kan beundre to DNT-hyttene akkurat her. Fram til 4. september viser vi fram Hovinkoia og Skåpet.

Hyttervakter på plass:

Frem til 4. september er hyttevaktene våre på plass torsdag og  fredag kl. 15 - 19, og lørdag og søndag kl. 13 - 17.

Hyttevaktene er der for å vise frem og fortelle historien om hyttene og forklare hvordan DNT-systemet fungerer. De deler også ut kart og svarkort til vår helt spesielle natursti, slik at små og store kan gå den halvannen kilomter lange runden og lære seg masse om dyr og planter i naturen. Når hyttene tas ned annonserer vi noen heldige vinnere som får hytteovernatting i premie!

Aktivitetsdag med DNT:

Lørdag 20. august arrangerer DNT aktivitetsdag. Vi i DNT Oslo og Omegn vil da ha noe samkjøring med våre aktiviteter på Mela-festivalen på Rådhusplassen. Program kommer.
Har du prøvd naturstien?
Har du prøvd naturstien? Foto: Kari Merete Horne

Skilting til turer:

Ved våre to hytter står det en skiltstolpe med skilt som peker i forskjellige retninger. Følg dem og gå tur fra Slottsparken og til fine by-turmål. Finn turene på turplanleggeren UT.no , skriv Slottsparken i søkefeltet.

Gå til UT.no og finn turene som går ut fra Slottsparken. F.eks. turen til Frognerseteren, eller til Friluftshuset, til Akershus Slott, Vigelandsparken eller Kubaparken.

God tur!

Foto: Marius Dalsegg Sætre

Hvorfor Slottsparken? 

I anledning kongeparets 25 år på tronen, ble det bestemt at hyttene skulle være DNTs gave til regentene. 

Tirsdag 7. juni kl. 08.15 mottok Kronprins Håkon DNT-nøkkelen  - en rød og fin en - på vegne av sine foreldre, kongeparet.

Hytteutstillingen i Slottsparken gjennomføres takket være støtte fra Gjensidigestiftelsen og Inge Steenslands Stiftelse. Og ikke minst ved hjelp av en fantastisk gjeng frivillige DNT-hyttevakter som gleder seg til å ta imot og aktivisere besøkende i Jubileumsparken i sommer.

Les mer om hvorfor Hovinkoia og Skåpet står i Slottsparken.

Les om Kongeparets 25 års jubileum.

Les om Jubileumsparken.

Kronprins Håkon og styreleder i DNT, Berit Kjøll, foran Hovinkoia under nøkkeloverrekkelsen 7. juni.
Kronprins Håkon og styreleder i DNT, Berit Kjøll, foran Hovinkoia under nøkkeloverrekkelsen 7. juni. Foto: Marius Dalsegg Sætre

Skrevet av Siri G. Bekkhus 2. juli 2016