Lørdag 21 mai åpner Friluftshuset

Friluftshuset er DNT Oslo og Omegns storsatsing på ungt og bynært friluftsliv, hvor målet er å bygge opp et inkluderende og inspirerende friluftsliv for alle. Åpningen av Friluftshuset feires med festivalstemning, leker, dans og musikk, konkurranser, kajakk og ikke minst herlig mat, sol og sommerfølelse!

Friluftshuset ligger rett ved Sjøbadet på Sørenga og skal være et inspirasjons- og samlingssted for de som vil være aktiv i og rundt Oslo. Man vil blant annet kunne melde seg på padlekurs (fra neste sommer kan man leie kajakk på Sørenga), buldre og delta på inspirasjonskvelder med foredrag og filmer. 

Friluftshuset har også et 60 kvadratmeter stort buldrerom. Det er drevet for og med aktive unge buldrere, og de som er nygjerrige på hva buldring er. 

– Her blir det sosialt, muligheter for trening og gøyale utfordinger! Midt i blinken for de som vil prøve noe nytt eller kanskje tenker klatring er litt heftig. Du kan også lære deg å skru klatreruter og lage nye utfordringer, forteller Reidun Bolsø i DNT Oslo og Omegn.

På selve åpningen på lørdag starter moroa kl. 11:00, og den offisielle åpningen med ordfører Marianne Borgen vil finne sted kl. 14:00.

Daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, har sett fram til åpningen av Friluftshuset i godt over ett år nå. 

– Dette er banebrytende for DNT. Vi er blitt gode på kajakk, men det er helt nytt å ha egne lokaler på denne måten. Dette er veldig spennende. Det er en helt ny tanke i det å fronte friluftsliv og aktivitet i byrommet på denne måten. Det handler om folkehelse, frivillighet og sosiale arenaer i en by i vekst, sier Hoff Wikborg og ønsker alle hjertelig velkomne til åpningen.

Usikker på veien? 

Slik finner du frem til Friluftshuset på Sørenga!

Kajakkentusiast eller bare nysgjerrig på padling? 

Vi opprettholder vårt tilbud om kajakkutleie på Langøyene. I tillegg tilbyr vi nå kajakkurs fra Sørenga.


Engasjere deg i å skape noe helt nytt?Bidra til at Friluftshuset blir en inkluderende og flott møteplass for friluftsinteresserte og meld deg som frivillig! Vi søker frivillige som kan engasjere seg innenfor tur, kajakk, buldring, kultur og infoarbeid. Innsatsen kan innebære arbeid knyttet til for eksempel turplanlegging, temakvelder, samlinger, foto, film og markedsføring osv, alt etter hva du er motivert for og hva vi trenger (se mer info i vårt interessemeldingsskjema). I første omgang rekrutterer DNT Ung frivillige i aldersgruppen 16-40, men send oss gjerne en epost dersom du er utenfor aldersgruppen og gjerne ønsker å bidra. Da kontakter vi deg til neste rekrutteringsrunde.

Utleie av flott lokale

Planlegger du selskaper, møter, kurs og seminarer? Ha gjerne i bakhodet at Friluftshuset kan leies av privatpersoner, bedrifter og lag i anledning møter, konferanser og selskaper fra og med 23. mai. Samlingslokalet vil kunne ha 50 stk til bords og vil ha prosjektor og lydanlegg for foredrag og filmvisninger. Her vil du kunne skape en flott ramme på ditt arrangement. Mer info kommer. 

Stiftelser og DNT ung Oslo gjør det mulig 
For å kunne realisere dette drømmeprosjektet har DNT Oslo og Omegn fått solid investeringsstøtte fra Eivind Astrups Allmennyttige stiftelse, Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen og DNT ung Oslo.