Logo
Til DNT.no forside
Lagunen på Lågøya, Oslofjorden.

Lågøya - ferieparadiset i Oslofjorden

Utleie av hytter på Lågøya er et tilbud som er utviklet i fellesskap mellom Oslofjorden Friluftsråd og DNT Oslo og Omegn. Det er derfor bestemt at hyttene skal være åpne for alle. Like priser for alle altså!

Publisert: 06. oktober 2023
Inspirasjon

En gave til folket 

I 2022 ble Lågøya i Oslofjorden kjøpt av Sparebankstiftelsen DNB. Denne nydelige øya, med 21 sommerhytter, var en gave til folket.

Et samarbeid

Oslofjordens Friluftsråd og DNT Oslo og Omegn har sammen fått ansvaret for å utvikle og å drifte tilbudet.

Målet er at Lågøya skal være en oase for friluftsliv og at øya skal være åpen for alle. Samtidig er det viktig å tilrettelegge på en slik måte at vi tar vare på den vakre og sårbare naturen på øya.

Det har vært nødvendig å bruke tid på å sette i stand hyttene for utleie, og tilrettelegge en effektiv hyttebestilling med en funksjonell betalingsløsning. Det er også laget retningslinjer for dagsbesøk, tilrettelegging i båthavna og mye mer. Men nå er det endelig klart for å ønske velkommen!

Bestill hyttene på Lågøya

For enkle kystledhytter eller ubetjente DNT-hytter, er det beliggenheten og muligheten for å drive friluftsliv som er gjør opplevelsen unik. Slik er det også på Lågøya. Hyttene er nøkterne, men koselige. De har ikke innlagt vann eller strøm, men alle er i god stand og byr på høy trivsel og nydelig utsikt.

Se alle hyttene på lagoya.no
Se alle hyttene på lagoya.no

Viktig for generasjonene som kommer etter oss

-Sammen med Oslofjorden Friluftsråd skal DNT Oslo og Omegn nå gjøre alt vi kan for å inkludere barn og unge til innholdsrike opplevelser i fjorden her på Lågøya. Hver dag søker vi å legge til rette for å skape gode naturopplevelser. Fjorden er et viktig satsingsområde og sikringen av Lågøya er en meget viktig brikke som faller på plass i dette arbeidet, forklarer Henning videre. 

Direktør Espen Søilen i Oslofjorden Friluftsråd har dette å si om samarbeidet: - At en hel øy med 21 hytter sikres for allmenheten er helt fantastisk. Oslofjordens Friluftsråd har i snart 100 år arbeidet mot nedbygging og privatisering av strandlinjen. Vi gleder oss nå til at vi sammen med DNT kan ønske velkommen til friluftsliv og hytteliv på Lågøya. Her vi vi gi fremtidige generasjoner mulighet til å glede seg over de unike naturverdiene Oslofjorden kan by på.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka