Velkommen til Lågøya

Fra 1. juli er Lågøya i Frogn kommune et nytt friluftsområde til glede for alle. Foreløpig bare for dagsturer, men fra neste år blir det mulig å leie hyttene. 

Sommeren 2022
Lågøya skal driftes av DNT Oslo og Omegn og OF i fellesskap. Fra 1. juli kan du reise til øya med egen båt eller Ruter, gå på tur og bade. Overnatting må du vente med til neste år. Vi har skiltet en rundtur og veien til badeplassene. Øya har unike naturforekomster, så vær varsom utenfor stiene. Med egen båt kan du fortøye på et splitter nytt bryggeanlegg i inntil 12 timer.

Merk: Det er ikke tillatt å overnatte i telt og hengekøye sommeren 2022.

Dette er Lågøya
Øya ligger sentralt i Indre Oslofjord, rett vest for Fagerstrand på Nesodden, i Frogn kommune. Den har vært en privat ferieøy for ansatte i Circle K, inntil Sparebankstiftelsen DNB kjøpte øya med hytter og utstyr i mai i år.

Unik natur
Lågøya har blitt skånsomt behandlet siden den ble kjøpt opp som ferieøy for ansatte i Norsk Brændeselolje i 1919. Den har en rik natur og viktige biotoper for mange arter. Det må selvsagt også tas vare på for fremtiden.

Kyststi
En midlertidig kyststi er merket over øya. Vi anbefaler en rundtur på øya, men oppfordrer samtidig til sporløs ferdsel. Hunder kan være med, men skal være i bånd.

Adkomsten til øya
Sommerstid går det båt i rute til øya hver dag, se ruter.no < https://ruter.no/globalassets/rutetabeller/bat/baat-b21-rutetabell-06062022-28082022.pdf >. Fra Fagerstrand tar det ca. 5 min med motorisert båt. Med robåt, fra samme sted vil vi anta det tar ca. 15 min. Det er en liten båthavn på øya. Mindre båter kan ligge i båthavna i opptil 12 timer.

Hva vil skje med øya fremover?
DNT Oslo og Omegn og OF kommer sammen til å utvikle øya og hyttene for en allsidig bruk av øya. Øya kommer til å bli et viktig tilskudd for friluftslivet i mange år fremover!

 

Frister det med et bad? Det er to fine badeplasser på øya. Se kartet over.
Frister det med et bad? Det er to fine badeplasser på øya. Se kartet over. Foto: Oslofjordens Friluftsråd
En midlertidig kyststi er merket over øya. Vi ønsker besøkende en fin naturopplevelse og anmoder alle om vise hensyn til dyre- og planteliv. Husk krav om sporløs ferdsel på Lågøya.
En midlertidig kyststi er merket over øya. Vi ønsker besøkende en fin naturopplevelse og anmoder alle om vise hensyn til dyre- og planteliv. Husk krav om sporløs ferdsel på Lågøya. Foto: Oslofjordens Friluftsråd
Nytt bryggeanlegget ved Lågøya: Mindre båter kan legge til her i opp til 12 timer.
Nytt bryggeanlegget ved Lågøya: Mindre båter kan legge til her i opp til 12 timer. Foto: Oslofjordens Friluftsråd
Rett innenfor brygga er det fergeanløp.
Rett innenfor brygga er det fergeanløp. Foto: Oslofjordens Friluftsråd

Skrevet av Kari Merete Horne 4. juli 2022