Ta bussen til fjells - få Grønt gavekort

På noen av de betjente hyttene får du som velger en grønnere reise til fjellet et gavekort - Grønt Kort - som du kan bruke på hytta.
På noen av de betjente hyttene får du som velger en grønnere reise til fjellet et gavekort - Grønt Kort - som du kan bruke på hytta. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Planlegger du tur til fjells i sommer? Tenk å slippe å starte og å avslutte på samme sted for å hente bilen! Ta heller buss, da åpner det seg mange flere spennende turmuligheter! Tolv overnattingssteder, hvorav fem betjente DNT Oslo og Omegn hytter, gir deg som kommer med buss et gavekort på kroner 100,-  😊

Flere DNT-hytter er nå med på med Grønt Kort-ordningen.

Grønt Kort går ut på at når du tar buss til en av de betjente hyttene som er med på ordningen, får du som overnattingsgjest ved innsjekk 

  • et gavekort som gir deg 100 kroner du kan bruke på mat, alkoholfri drikke eller aktiviteter,

som en takk for at du valgte en grønnere reise til fjells.

Fem hytter med Grønt Kort

Disse fem hyttene  i Jotunheimen, Rondane og Breheimen ønsker at flere skal reise kollektivt. Du kan kjøpe bussbillett på forhånd, og vil du forhåndsbestille overnatting, kan du gjøre det også:

Glitterheim i Jotunheimen: Buss over Otta til Randsverk eller buss via Fagernes til Randsverk. Les mer.

Gjendesheim i Jotunheimen: Ekspressbusser og lokalbusser til Gjendesheim. Les mer.

Fondsbu i Jotunheimen: Daglig bussrute om sommeren frem til ca 15. september fra Oslo og Årdal til Tyin og videre til Fondsbu. Eventuelt buss til Bygdin og båt over Bygdin inn til Fondsbu. Les mer.

Rondvassbu  i Rondane: Bussrute nr. 205 går til Spranget parkeringsplass, rutetider på Innlandstrafikk. Les mer.

Sota Sæter: Buss til Bismo / buss fra Otta til Dønfoss. Les mer.


Innlandstrafikk har et godt busstilbud i sommer til Jotunheimen og Rondane: Les mer på Innlandstrafikk
Innlandstrafikk har dessuten litt av et tilbud i juli: Ta buss for en 10-er
Her finner du NOR-WAY Bussekspress sine ruter: NOR-WAY Bussekspress

De 12 overnattingsstedene som har Grønt Kort

Sommeren 2022 er det hele 12 overnattingssteder  som har Grønt Kort. Overnattingsstedene er enten tilknyttet DNT, Historiske hotel & spisesteder eller HANEN. Her ser du alle tolv.

Bakgrunnen for Grønt Kort

Grønt Kort er et initiativ fra DNT, og NOR-WAY Bussekspress, Innlandstrafikk, HANEN, De Historiske Hotel & Spisesteder og TØI er med som partnere i prosjektet.

Rundt 75% av utslippene knyttet til friluftslivet og reiseliv stammer fra transport. Ved at flere reiser kollektivt, kuttes utslippene betraktelig.

Grønt Kort skal bidra til at det blir enklere og mer attraktivt å velge offentlig kommunikasjon til reise- og friluftsopplevelser. 

Ta bussen til Glitterheim, og opplev den fantastiske aketuren ned fra Glittertind - etter at du har gått opp.
Ta bussen til Glitterheim, og opplev den fantastiske aketuren ned fra Glittertind - etter at du har gått opp. Foto: Arash Nejad/nyebilder.no

Skrevet av Siri G. Bekkhus 9. juni 2022