Bli med på en storslått fjelltur - gratis TRANSPORT TUR/RETUR 

Ikke la denne sjansen gå i fra deg! Fjellbanken setter opp gratis buss fra og til Oslo bussterminal og gir deg muligheten til å oppleve det storslåtte fjelllandskapet vest i Jotunheimen og Utladalen på en utrolig flott tredagerstur. 

Fra 24. til 26. juni inviterer Fjellbanken deg som er medlem i DNT Oslo og Omegn til fjelltur fra Sognefjellet og ned vakre Utladalen. Turen ledes av våre fjellvante og dyktige DNT turledere - bli med på denne uforglemmelige turen!

Fra Utladalen mellom Fannaråken og Skogadalsbøen
Fra Utladalen mellom Fannaråken og Skogadalsbøen Foto: Monica Hägglund Langen

3 dager med fjellvandring og overnatting i noen av Jotunheimens flotteste områder

Drømmer du om en fjelltur blant høye fjell, vakre topper, vill natur, blant klukkende elver og majestetiske fossefall? På denne turen går vi fra 1267 meter over havet og ned til Hjelle på 75, med overnatting på to av våre idylliske hytter. Dette blir en opplevelse utenom det vanlige. Vi anbefaler at du får med deg noen du vil dele denne denne opplevelsen med! 

Fredag 24. juni: Gratis buss fra Oslo Bussterminal til Krossbu Turisthytte
Buss fra Oslo bussterminal fredag kl.13.00. Fredagen ankommer vi Krossbu som ligger idyllisk til ved Sognefjellsveien og er omkransa av over tjue 2000-meters topper. I gangavstand fra Krossbu ligger Smørstabbreen, Jotunheimens største isbre.

Lørdag 25. juni: Tur fra Krossbu Turisthytte (1267 moh) til Skogadalsbøen (832 moh)
Denne dagen går turen til Jotunheimens juvel Skogadalsbøen.Vi går fra høyfjellet og nedover Vetle Utladalen til den betjente DNT-hytta. Er vi heldige med været, får vi en praktfull utsikt både mot Smørstabbreen-massivet og Fannaråken som ligger på hver sin side av stien. Turen går på fin sti og det er en forholdsvis lettgått rute. Det er lagt gangbaner i våte myrområder i Vetle-Utladalen.
​​​​​​​På Bøen er det som om tida står stille og det er lett å senke skuldrene, slippe taket på jaget og finne glede i den vakre naturens rolige sus.

Søndag 26. juni: Tur fra Skogadalsbøen (832 moh) til Hjelle (75 moh) og buss til Oslo bussterminal
Turen går videre fra Skogadalsbøen og sørover ned ville og vakre Utladalen, med mulighet for fin utsikt mot Hurrungane og majestetiske Vettisfossen. 

Dette er en sammensatt reise, der påmelding gjelder for buss og tur med turledere, og der overnatting må bestilles av den enkelte (etter de vilkår som gjelder for overnattingsstedene).

Alt du trenger å vite om turen og påmelding finner du her  Merk at påmeldingsfristen er 9. juni.

Vettisfossen - Nord-Europas høyeste frittfallende foss.
Vettisfossen - Nord-Europas høyeste frittfallende foss. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Om DNT Oslo og Omegns samarbeid med Fjellbanken

Fjellbanken | Sparebank 1 Lom og Skjåk er en av DNT Oslo og Omegns viktige samarbeidspartnere. DNT Oslo og Omegn har flere hytter og stier i Fjellbanken sitt hovedområde og vi deler en felles interesse i å løfte frem og bidra til unike naturopplevelser i våre flotte fjellområder i Breheimen og Jotunheimen. Viktige mål for samarbeidet er å sikre arbeidsplasser hos de betjente DNT hyttene og bidra til å skape et spennende og bærekraftig reiselivstilbud i regionen.

Usikker på om du er medlem?


Som medlem i DNT Oslo og Omegn og DNT får du blant annet medlemspris på DNTs 550 hytter, rabatt på friluftsutstyr og på DNT-turer. Du støtter vårt arbeid med å merke og rydde stier i Marka og på fjellet og drifte DNT-hyttene. Her har vi samlet informasjon både for deg som ønsker å melde deg inn og for deg som allerede er medlem.

Sjekk om du er medlem her

Bildet er fra frodige Skogadalsbøen.
Bildet er fra frodige Skogadalsbøen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Linn Hines 13. mai 2022