Åpning av ny gapahuk på fjorden!

Flytende øy med overnatting, padlehuk og badstu i Bispevika, Oslo.
Flytende øy med overnatting, padlehuk og badstu i Bispevika, Oslo. Foto: Linn Holstad Hines

Tenk deg å sove vuggende ute på en helt egen øy, i den nye padlehuken Munken, et steinkast fra Oslos yrende byliv. Nå blir dette mulig, takket være et fruktbart samarbeid mellom flere engasjerte . Fredag 29. april åpnet vi opp det nye tilbudet.

Flytende i Bispevika, rett bak Munchmuseet åpnes det nå en padlehuk med badstu og overnatting. Tilbudet er ubetjent og sjøveien er eneste adkomst. På dagtid er tilbudet gratis, men badstu og overnatting må bestilles. Samarbeidet mellom Oslo badstuforening, DNT Oslo og Omegn og Akerselva trebåtforening ble avduket fredag 29. april, med stor suksess!

- Vi gleder oss til å se hvordan folk tar i bruk Oslos nyeste øy. Vår visjon er badstu til folket. Mange er kjent med DNTs hytter i marka, nå tester vi ut noe lignende på vannet,  sier Ragna Fjeld, generalsekretær i Oslo Badstuforening.

Her kan du lese mer og bestille tid i Munken og Bispen

Dugnadsprosjekt på tvers  

Prosjektet er en del av av ro & padleled Oslofjorden hvor du kan ro og padle sammenhengende ruter fra Halden i øst til Risør i sør. Padlehuken i Bispevika er stoppested i Oslo, og midt på leden. Det nye anlegget vil tilgjengeliggjøre friluftsliv i byen på en helt ny måte. Det er nybrottsarbeid for alle involverte, og vi er spent på hvordan gjestene vil ta øya i bruk.

- Det er fullt mulig å bruke anlegget selv om du ikke har egen båt. Gjestene kan låne trebåten Gurimalla fra Akerselva trebåtforening eller leie kajakk fra Friluftshuset på Sørenga, om de ønsker å kombinere besøket med en liten tur på Oslofjorden eller oppover Akerselva, sier Fjeld. 

Etter påske har dugnadsgruppa fra DNT Oslo og Omegn og Oslo badstuforening fått på plass de siste, viktige detaljene for å gjøre alt klart til åpningen som var. I tillegg til kajakkbrygge og benk, har de fått på plass et flytende toalett til overnattende gjester. – Glenn Menkin, avdelingsleder Aktiviteter i DNT Oslo og Omegn, er svært glad for at padlehuken nå står klar. Munken er en av våre seks destinasjoner som det er mulig å padle mellom i Indre Oslofjord.

Fakta: 

  • Padlehuken består av tre vegger og har plass til tre-fire personer på overnatting. 
  • Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo badstuforening, DNT Oslo og Omegn og Akerselva trebåtforening med støtte fra Padleforbundet, Sparebankstiftelsen DNB og bydel Gamle Oslo. 
  • Anlegget er tegnet av Biotope og bygget av Dividalsbygg.

Hvem fikk æren av å være første gjest? 

Første overnattingsgjest i Bispevika er biskop Kari Veiteberg. Fredag 29. april var det markering med åpningskonsert med Trygve Seim på saksofon og Andreas Utnem på pumpeorgel. Konserten kunne oppleves fra Sørengbrua, fra Munch-utstikkeren og som flytende publikum i egene båter og kajakker på første rad. 

Her kan du lese mer og bestille tid i Munken og Bispen

Skrevet av Linn Hines 28. april 2022