Kaldt og bratt - det er sommerdrømmen!

Demmevasshytta
Demmevasshytta Foto: Anne Mjaaland

Isblå breer og stupbratte fjellvegger - uinntakelig, vilt og mektig. Har du drømt om å kunne ferdes i disse elementene? Fjellveggene står trygt til evig tid, men isbreene - de er en eksklusiv vare, iferd med å smelte bort. Grip muligheten til å ferdes i dette eventyret av voldsom og vakker natur. Meld deg på et av sommerens brekurs og opplev de spektakulære breene på nært hold. 

DNT Oslo og Omegn arrangerer kurs i brevandring og klatring for både nybegynnere og viderekomne. Med dyktige instruktører, tettpakket program, sosialt samvær, moro og spenning, håper vi at du skal få enda mer lyst til å ferdes i bratt og kaldt terreng i årene framover. 

I år vil vi spesielt anbefale å delta på brekurs på Demmevasshytta. Hytta ligger unikt til i fjellveggen på sørsiden av Hardangerjøkulen. DNT Fjellsport Oslo fyller 60 år i år, og Demmevasshytta har vært et senter for DNT's fjellsportaktiviteter gjennom alle tider.

Foto: Jasemin Folvik

Klatrekurs

Klatring er den perfekte avkobling, god trening for hele kroppen og sosialtØnsker du å lære deg å klatre? Bli med på et våre klatrekurs. Hos oss finner du en rekke ulike klatrekurs, for alle nivåer og kategorier.

Foto: Tor Berge

Brekurs

Ønsker du å oppleve og utforske isbreenes spektakulære landskap langt fra alfarvei? På våre brekurs får du kunnskap om hvordan breen beveger seg, om veivalg, ferdsel og utstyr, hvordan du trygt kan ferdes og oppleve breen.

DNT Fjellsport blir 60 år! 

Den 31. oktober 1962 møtte 200 personer frem til møte i Håndverkeren i Oslo for å være med på første møte i «Bregruppen».  Daværende DNT-formann Lars Esmark ønsket velkommen.  Deretter ga den første opprettede brekommitè en orientering om de oppgaver man hadde planer om å jobbe videre med.  DNT Fjellsport, eller Bregruppa’s etablering for 60 år siden, har en lang forhistorie og fikk på mange måter også en spennende start.

Skrevet av Camilla Horten 21. januar 2022