Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Fire tips til vinterferie på fjellet

Supre snøforhold ved Sota Sæter - 5. februar 2022.
Supre snøforhold ved Sota Sæter - 5. februar 2022. Foto: EIvind Haugstad Kleiven

Frister det med en skikkelig luftforandring, være ute dagen lang på ski, på randonee eller på akebrett omgitt av vintervakkert fjelllandskap? Være med på organiserte aktiviteter eller bestemme alt selv. Få maten servert, nyte kvelden foran peisen med en god bok eller brettspill sammen med barna. Unn deg noen dager på betjent fjellhytte - og husk å forhåndsbestille. 10. februar: Det er ledige plasser!

Sota Sæter i Breheimen

Sesong: 18 - 27. februar, deretter helgeåpent og åpent 10 - 18. april.

Bestyrer Silje forteller om tilbudet og mulighetene på Sota i vinterferien:

  • Turer med kjentmann til Tverrådalskyrkja
  • Nybegynnerturer på randonee til Sotflye med artig skogskjøring helt ned til Sota
  • Turer til Røykjeskålhøi
  • Milevis med langrennsløyper innover Breheimen Nasjonalpark - passer både for små og store
  • Pudderfest i Breheimen 25. februar - les mer og meld deg på Pudderfest
  • MASSIV om vinteren: Les om hele ruten, også 1. etappe Sota Sæter til Nørdstedalseter. MASSIV om vinteren.
  • Flere aktiviteter? ​​​​​​​Sjekk her

Maten på Sota er et kapittel for seg! Bestyrer Ove er kokk, og "tryller" med de lokalproduserte råvarene slik at matopplevelsen blir unik - velg mellom taallerkenrett, 3-retters meny eller 5-retters meny.

Slik kommer du deg til Sota Sæter: Buss eller bil til Sota Sæter. Les mer: Adkomst

Forhåndsbestill opphold på Sota SæterSe bilder: 

Svukuriset i Femundsmarka

Sesong: fredag 18 - torsdag 24.2 og 11 - 18.4.

Oppdatert 3. februar: På Svukuriset er det leidg kapasitet i vinterferien og det er tilnærmet normale snøforhold. Snøen er litt ujevnt fordelt pga mye vind. Bestyrer Kim-Yvonne ønsker velkommen til vinterlandskap i vakre Femundsmarka! Det er en fordel med litt breie ski, gjerne fjellski, da det er få skuterspor i området.

  • Femundsmarka er lettgått vinterstid, både for små og store
  • skiturer i villmarka - f.eks. til Stor-Svuku
  • noen av gjestene velger å komme på ski fra Røros - dette er en fin trasé
  • trugeturer
  • massevis av leker for barna både til ute- og innebruk
  • naturstien er like fin å gå på ski som til fots
  • Femunden ligger islagt og det er muligheter for isfiske i Revlingsjøene, bare en times skitur fra hytta
  • bålpanne på tunet - sett deg på et reinsdyrskinn og nyt noe godt å drikke og kanskje en sikburger
  • frister det med et isbad i bekken?

Bilfritt miljø

Deilig lokalmat som viltgryter, villmarkspizza, sikburgere med råkostsala og Svukuvaffelen. Bestyrer Monica forteller at de fileterte 100 kg fisk i romjula!

Slik kommer du deg til Svukuriset: Alt om buss, bil og bagasjetransport: Adkomst. Har du spørsmål, kontakter du hytta.

Husk å bestille plass! Forhåndsbestill opphold - klikk her. Se bilder:

Gjendesheim Turisthytte i Jotunheimen

Sesong:  14. januar - 1. mai.

Oppdatert 7. februar: Gjendesheim er fullbooket i uke 6 og 7, men fra lørdag 19. februar er det masse plass! 

Bestyrer Marius forteller at det er massevis av guidede turer, kurs og aktiviteter, og god plass.  

  • Skiturer: Nærområdet byr på alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. Se forslag til vinterturer rundt Gjendesheim 
  • Besseggen vinterstid: Turen byr på en utsikt som er om mulig enda mer magisk i et vinterhvitt Jotunheimen,  lange motbakker, fem kilometer flatt terreng over Bessvatnet og fantastiske utforkjøringer i varierende terreng!
  • Utstyrsutleie: Du behøver ikke å eie alt friluftsutstyr. Du kan leie alt fra randoneepakke til ski, sekk og truger.
  • Vinterferie med aktiviteter og utemoro - barn fra 6 år i følge med voksne. Mandag til onsdag i uke 8 ønsker DNT turledere velkommen til uteaktiviteter tilpasset været og deltakerne. Tilbudet er gratis for gjester som overnatter på Gjendesheim. Les mer.

Maten på Gjendesheim er basert på tradisjoner, kultur og råvarer fra fjellheimen. Kortreiste, lokale, rene, gode og økologiske råvarer, når mulig. God appetitt!

3 netter med fullpensjon for prisen av 2: Les mer og bestill

Slik kommer du deg til Gjendesheim: Bil til døren. Les mer: Adkomst  

På Gjendesheim er det svært god plass og ingen trengsel for gjestene vinterstid. Det er god kapasitet på servering, og smittevern er øverste prioritet.

Forhåndsbestill opphold og aktiviteter

Vinterferie med hundekjøring på Gjendesheim, 6-12 år - DNT-tur

Barnas Turlag Oslo og Omegn melder at det er 2 ledige plasser pr. 10. februar for denne turen som er for barn fra 6 - 12 år med voksenfølge. 

Dette blir virkelig aktive feriedager for barnefamiler, hytta serverer måltider med smak av lokale råvarer og turlederne legger til rette for skiturer, aketurer, snølek, bålkos, hyttekos og en av dagene hundekjøring!

Les mer og meld dere på: Vinterferie med hundekjøring, 6-12 år med voksenfølge.

Se bilder:

Fondsbu i Jotunheimen

Sesong: 18.2 - 1.5. og 5 - 8.5.

Bestyrer Solbjørg på Fondsbu ønsker velkommen til vinterferiedager med

Aktivitetsledere for barna fra mandag til og med fredag i uke 8:

I uke 9 er det ingen aktivitetsleder, men det er:

  • god plass på hytta
  • kvistede løyper i alle himmelretninger
  • muligheter for snøhulegraving
  • muligheter for å låne bålpanne og ved til utekos ved bålet

Bilfritt miljø

Deilig lokalmat som er laget med kjærlighet, hjemmelaget mat av lokale råvarer til frokost, i kafeen på dagtid og til middag om kvelden.

Slik kommer du deg til Fondsbu: Buss eller bil til Tyin, skitur/beltebil fra Tyin og inn til hytta. Les mer Adkomst

Foreløpig er det godt med plass både i uke 8 og uke 9, og Solbjørg har samme fokus på gjeldende regler for smittevern og covid-tiltak som i hele perioden.

Forhåndsbestill opphold. Se bilder:

Artikkelen er skrevet 14. januar 2022, oppdatert 10. februar.

Nå trenger vi å ha noe fint å se frem til - som vinterferie på Sota Sæter med aking, skiturer, toppturer og god mat!
Nå trenger vi å ha noe fint å se frem til - som vinterferie på Sota Sæter med aking, skiturer, toppturer og god mat! Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Skrevet av Siri G. Bekkhus 14. januar 2022