Nye koronatiltak

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Nye koronatiltak fører til enkelte midlertidige endringer i driften. Enhetsbooking på de ubetjente Marka-hyttene, forhåndsbooking på selvbetjente hytter i fjellet og påmelding på aktiviteter. 

Artikkelen er oppdatert den 14. desember 2021:


Etter økt smittetall den siste tiden har regjerningen lagt fram nye nasjonale tiltak. Etter en høst med gjenåpning og mye aktivitet er «meteren» tilbake og det er igjen innført antallsbegrensninger på arrangementer.  Dette fører til noen endringer i tilbudet til DNT Oslo og Omegn. 

Rent konkret betyr det:

 • Det er gjeninnført enhetsbooking på de ubetjente Markahyttene. Det vil si at du bestiller hele hytta når du forhåndsbestiller hytta via ut.no.

 • Det er gjeninnført forhåndsbooking på de selvbetjente hyttene i fjellet og kapasiteten blir redusert til 50%. 

 • ​Kobberhaughytta, Breivoll Gård og Sæteren Gård holder åpent innenfor de rammene som er tillatt. Det er kapasitetsbegrensning på antall plasser inne slik at kravet om avstand blir overholdt. Bruk av munnbind er påbudt når du handler i våre kafeer, men kan tas av når man sitter ved bordet. Alkoholservering er stengt.

 • På alle innendørs aktiviteter blir det registrering av deltakerne for å kunne bidra til eventuell smittesporing. 

 • Aktiviteter utendørs som dugnad, fellesturer, padleturer, nærturer og fjellsportturer kan gjennomføres med maks 20 voksne, med minimum en meters avstand.

 • Aktiviteter for barn, til og med barnetrinnet kan gjennomføres for maks 20, eller flere hvis de er fra samme kohort.

 • Vedrørende kajakkutleie vil det nå bli påbudt med munnbind på kajakk-lageret på Friluftshuset om en-metersregelen ikke kan opprettholdes.

Alle DNT Oslo og Omegn sine aktiviteter gjennomføres i henhold til gjeldende nasjonale og lokale smittevernregler og -råd. Vi har tilbud i flere kommuner som kan ha ulike smitteverntiltak. Vi oppfordrer derfor alle til å følge med på både de nasjonale og sine lokale kommuners smitteverntiltak.

Dette er regjeringens anbefalinger for organiserte fritidsaktiviteter:

Barn og unge

 • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening eller korpsøvelse, men det blir anbefalte begrensninger i hvor mange som kan være med. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage.
 • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan trene eller øve sammen, men det anbefales ikke å ha cuper, kamper eller turneringer hvor barn fra ulike steder samles.
 • Det gjøres et unntak for utendørs idrettsarrangementer for barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder. De kan gjennomføres hvis barna hele tiden kan holde en meters avstand, og dersom det er mulig å følge de andre reglene om antall som gjelder for alle arrangementer.
 • Barn og unge som er ferdig med ungdomsskolen, bør holde meteren også på fritiden. Det betyr for eksempel at de ikke bør spille fotball eller håndball, hvor det er vanskelig å holde meteren.

Voksne

 • Det anbefales å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer tilknyttet organiserte idretts- og fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper, både ute og inne.
 • Det anbefales å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs.
 • Voksne kan trene eller ha andre organiserte fritidsaktiviteter utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og holde meteren.

For alle

 • Det oppfordres alle å komme seg ut i frisk luft. Men det er viktig å holde god avstand til hverandre, også når man er ute.
 • Garderober kan holdes åpne dersom det er mulig å organisere bruken slik at trengsel og tett kontakt mellom personer kan unngås. Hvis åpne garderober fører til trengsel, anbefales det å holde garderobene stengt for ordinær bruk, men likevel slik at toaletter og håndvaskfasiliteter er tilgjengelige dersom dette ikke finnes andre steder i lokalene.


Karantene

 • Felles regler for isolasjon og karantene uavhengig av virusvariant. Karanteneplikt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære med mulighet for å teste seg ut etter 7 dager. Øvrige nærkontakter kan teste seg ut etter 3 dager, men fortatt være i fritidskarantene til negativ test etter 7 dager.