Julebord i marka eller ved sjøen

Julestemning på Kobberhaughytta.
Julestemning på Kobberhaughytta. Foto: Tore Skobba

Det nærmer seg jul - og julebordtid! Gjør julebordet til en helt spesiell opplevelse: Med masse god hyttestemning og deilig mat midt i Nordmarka på Kobberhaughytta eller med lun gårdsstemning, kanefart og flammende bål nede ved sjøen på Breivoll Gård.

Julebord på Kobberhaughytta

Med fyr i peisen blir det skikkelig stemning.
Med fyr i peisen blir det skikkelig stemning. Foto: Eva Cecilie Simensen

På denne betjente hytta, som har en så fantastisk beliggenhet på en topp midt i vakre Nordmarka får dere den autentiske hytteopplevelsen. Maten er hjemmelaget, dere overnatter i behagelige senger og vertskapet står på trappen og ønsker dere velkommen!

I tømmerhytta fra 1931 blir det skikkelig hyttestemning, ikke minst når bestyrer Erlend fyrer opp i Markas største peis! 

Overnatting

De fleste soverommene ligger i det nye bygget som ble innviet i januar 2020. Her er det dusj og toaletter på gangene, og møterom. Hyttas soverom har 2, 4, 6 eller 8 sengeplasser, totalt 59 sengeplasser. 

Slik kommer du deg til Kobberhaughytta

Det er lett å komme seg til Koberhaughytta, til fots eller på ski. Løypene kjøres opp så snart det kommer nok snø.
Fra Sørkedalen skole er det ca 5 km å gå langs grusvei som brøytes når det er snø, eller på blåmerket sti - beregn ca 1,5 timer.
Fra Frognerseteren stasjon er det ca 8 km langs blåmerket sti. Det er mulig å sykle til Blankvannsbråten og fortsette ca 1,5 km til fots på sti. 
Fra Sognsvann er det ca 10 km.

Kontakt bestyrer for mer informasjon og bestilling på tlf. 40 60 30 87 (ikke sms) eller epost: kobberhaughytta@dnt.no

Les mer om Kobberhaughytta - følg Kobberhaughytta på FB.

Julebord på Breivoll Gård

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Er dere ti personer eller flere, privat eller firma, ja, så er dere velkomne til å bestille julebord på Breivoll Gård.

I de vakre omgivelsene, med gamle hus, stabbur og nye gapahuker, den glitrende sjøen og med skogen rundt, ligger forholdene til rette for et stemningsfullt julebord. 

Kanefart inn fra Nesset

For de som bestiller på forhånd, tilbyr vi kanefart inn fra Nesset. Ta bussen til Nesset fra Oslo, bli hentet av hest og vogn, og kjørt i kanefart inn til Breivoll - snø eller ikke snø.

På tunet er bålpannene tent, etter ankomst blir dere ønsket velkommen inn i et juletent og julepyntet hovedhus. Her kan dere nyte julemiddagen, eller annen festmiddag.

Overnatting

Om ønskelig er det gode muligheter for overnatting i tre nye, flotte lavvoer med strøm og ovn, og i ei lita, koselig hytte. 

Slik kommer du deg til Breivoll Gård

Buss 505 fra Oslo tar ca 30 minutter til Nesset. Derfra er det omtrent 15 minutter å gå inn til Breivoll, om man ikke har bestilt kanefart. Alternativt bil til en av parkeringsplassene innover Breivollveien.  

Kontakt bestyrer for mer informasjon og bestilling: breivoll@dnt.no 

Les mer om Breivoll Gård - følg Breivoll på FB.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 28. oktober 2021