Sjåførboligen åpner 29. september

Foto: Marius Hestbråten

Med mindre du er frivillig, hyttetilsyn, besøkende på høstens Kom deg ut-dag eller deltaker på Sommermoro på Elnestangen i regi av DNT Asker Turlag har du trolig ikke besøkt DNTs nyervervede hytte på Elnestangen i Asker ennå. 29. september åpner hytten for allmenheten. 

I sommer ble det klart at DNT Oslo og Omegn hadde sikret seg Sjåførboligen på Elnestangen som en viktig del av Fjordsatsingen. Etter iherdig arbeid av frivillige og administrasjonen er den nå endelig klar for åpning. Asker-ordfører Lene Conradi foretar den formelle åpningen kl. 17 og det blir musikk, taler og mulighet til å se seg om i den fine hytta. DNT Oslo og Omegn står for bevertning og arrangementet er åpent for alle. 

Tidligere eier av bygningene i Håkavika ved Elnestangen var Sigrun Nansen. Hun var gift med den kjente polfareren og nobelpris-vinneren Fridtjof Nansen. Sigrun flyttet til Håkavik da hun ble enke i 1930 og drev småbruk her til hun døde i 1957.  Det er en stor og romslig hytte som egner seg godt for skoleklasser, lag- og foreninger, men også venne- og familiegrupper. Hytta har 11 sengeplasser.

– Vi gleder oss veldig til å kunne åpne den opp for medlemmene våre. Det er et sted med mye historie som ligger nydelig til nede ved fjorden, sier markainspektør Janet Bydal som har vært svært delaktig i prosjektet. 

Klar for booking

Med sin sentrale beliggenhet og moderne standard er Sjåførboligen nok ikke det første man forbinder med en standard ubetjent DNT-hytte.

– Dette må sies å være en av de mer moderne hyttene våre. Det er innlagt vann, strøm og ikke minst innedo. Beliggenheten er også helt suveren. Det er blåmerka stier i området og man kan gå der og kjenne den deilige sjølukta, forteller Bydal. 

Du kan allerede nå bestille overnatting på Sjåførboligen. Overnatting bestiller du her.

Foto: Marius Hestbråten

Viktig del av Fjordsatsingen

Daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, er glad for at hytten nå åpnes for medlemmene. 

– Dette har vi gledet oss til. DNT Oslo har satset tungt på utviklingen av tilbudet i Oslofjorden. Vi er nå veldig glade for å kunne utvide tilbudet med en veldig fin og godt oppusset hytte ved Vollen i Asker. Huset kaller vi Sjåførboligen og det ligger på Elnestangen. Hytta vil bli et viktig tilskudd for DNT Asker Turlag og betyr mye for et helhetlig padlenettverk i fjorden fra Bunnefjorden, via Oslo og nå helt ned til Vollen i Asker. Dette er et fantastisk område med kyststier, strender og badeplasser, sier Hoff Wikborg.

På Elnestangen vil vi i tiden fremover legge til rette for aktiviteter og vi vil ha liggende kajakker til utlån. Hytta vil nå bli lagt ut for booking og alle våre medlemmer vil ha muligheten til å besøke en ny og flott ubetjent DNT-hytte ved sjøen.

– I tiden fremover vil vi se på muligheten for ytterligere destinasjonsområder sørover langs Håøya og i området nedover mot Drøbak. Vårt mål er å ha et sammenhengende, godt fjordtilbud i hele indre Oslofjord, sier Hoff Wikborg.