Fremdeles ledig plass på DNT-hyttene

I år må du bestille når du skal overnatte på DNT-hyttene. Men frykt ikke, det er fremdeles ledig plass.
I år må du bestille når du skal overnatte på DNT-hyttene. Men frykt ikke, det er fremdeles ledig plass. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Drømmer du om fjellferie? Det er fremdeles ledig plass på DNT-hyttene på fjellet. 

En undersøkelse fra NHO Reiseliv viser at 7 av 10 nordmenn vil feriere i Noreg i sommer. På samme tid svarer 56 prosent de vil til fjells. Da passer det godt at det er strålende forhold i fjellet og fremdeles god kapasitet på flere av hyttene i fjellet. 

Flere av det betjente hyttene kan melde om tidvis god plass på DNT-hyttene. På telefon fra Svukuriset, som bader i sol om dagen, kan bestyrer Monica Olsen melde at det fortsatt er mulig å sikre seg noen dager på hytta som er et fantastisk utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka. 

– Vi har hatt bra med besøk i sommer, men man kan fremdeles bestille opphold hos oss om man ønsker det. Vi har fremdeles ledige plasser for de som drømmer om fjellferie, sier Olsen.  

Det samme meldes fra Finse, hvor de fra og med 15. juli har en del ledig utover sommeren. Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. 

Foto: Morten Noremsaune

Også på Sota Sæter i Breheimen kan de melde om god overnattingskapasitet. 

– Vi har en del ledig kapasitet utover juli. Så for de som ønsker å oppdage alt det Breheimen har å by på, om det er rafting, Tverrådalskyrkja eller det fantastiske rutenettet vi har her i Breheimen, så er de hjertelig velkommen, sier Silje Lilleengen som er bestyrer på Sota Sæter. 

Overnattingskapasiteten på de betjente hyttene er skrudd ned til 70% i år for å kunne opprettholde smittevernet. 

– Vi har fortsatt kapasitet på de aller fleste av hyttene våre. Det kan være dager eller tidspunkt som er fulle, men ta kontakt med hyttene, så ordner det seg i de fleste tilfeller, sier Jan Petter Røisgaard som er rådgiver for betjente anlegg i DNT Oslo og Omegn. 

Selv på Gjendesheim, ved foten av Besseggen, kan det meldes om ledig kapasitet.

– Vi har fremdeles ledig plass på Gjendesheim i juli. Det er lett å gå inn og sjekke på hjemmesidene våre og se hva som er ledig. Gå inn på hjemmesidene våre på gjendesheim.dnt.no og sjekk hvilke datoer som er ledig, forteller bestyrer Marius Haugaløkken. 

Det vil bli større overnattingskapasitet på flere av de større selvbetjente DNT-hyttene.
Det vil bli større overnattingskapasitet på flere av de større selvbetjente DNT-hyttene. Foto: Monica Hägglund Langen

Utvider kapasiteten på selvbetjeningshytter

I tråd med åpningen av samfunnet vil overnattingskapasiteten på en del av de større selvbetjeningshyttene som Olavsbu, Reinheim, Lågaros og Kjeldebu bli utvidet. 

- Vi har redusert kapasiteten på selvbetjeningshyttene for å gjøre det mulig for gjestene å holde nødvendig avstand, Når øker vi kapasiteten i tråd med at samfunnet åpner opp. Når flere blir fullvaksinert blir det trygt for flere å bruke hyttene. Antall senger som kan bestilles økes derfor på hytter som har store fellesrom, og dette vil vi vurdere løpende utover sesongen, sier Jan Erik Reiten som er avdelingsleder for eiendom, natur og infrastruktur i DNT Oslo og Omegn.