10 tips til DNT-sommer i Oslo

Tu turen opp til Kobberhaughytta og ta et bad i tjernet
Tu turen opp til Kobberhaughytta og ta et bad i tjernet Foto: Marius Dalseg Sætre

Sommerferie i Oslo kan by på mange fantastiske friluftsopplevelser. Her får du turforslag, tips til aktiviteter med barna, info om hvor du kan leie kajakk og tips om andre aktiviteter og arrangementer dere kan benytte dere av i sommerferien! God Oslo-ferie!

Smart:

Som DNT-medlem får du rabatt på markahyttene, arrangementer, kajakkurs- og utleie og mye mer.

Test kajakk på Breivoll Gård! (Arkivfoto)
Test kajakk på Breivoll Gård! (Arkivfoto) Foto: Erik Odin

Åpne DNT-dager på Breivoll Gård i Ås, 2-15 år

I uke 27, mandag 4. til og med fredag 8. juli, er det åpne dager på Breivoll. Her kan dere teste kajakk, robåt og SUP, og det blir lek og aktiviteter i fjæra og på land, ballspill og annet friluftsliv. Aktivitetsledere fra DNT er på plass og klare for aktive dager! Vi tilrettelegger for aktiviteter mellom kl.10-16, og dere kan komme og gå i det tidsrommet som passer. Se etter turledere i rød T-vest på området.

Her er det drop-in, bare å møte opp og deltakelse er gratis. Merk at barna som ikke har startet på ungdomsskolen ennå, må ha en voksen ansvarlig med seg.

Les mer: Åpne DNT-dager på Breivoll Gård 2-15 år

Ferge til Gressholmen.
Ferge til Gressholmen. Foto: Mari Kolbjørnsrud

Åpne DNT-dager på Gressholmen, 2 - 15 år

5., 6. og 7. juli åpner vi dørene til de nydelige DNT-hyttene Styrbord og Babord på Gressholmen. Disse dagene tilrettelegger vi for at dere kan prøve kajakk, utforske livet i fjæra, gå turbosti eller rett og slett bare slappe av, nyte sommerdagen og kanskje bli bedre kjent med øya enn dere var før. 

Aktivitetsledere fra DNT er på plass og klare for aktive dager! Vi tilrettelegger for aktiviteter mellom kl.10 og 15, og dere kan komme og gå i det tidsrommet som passer. Se etter turledere i rød T-vest ved hyttene.

Her er det drop-in, bare å møte opp og deltakelse er gratis. Barn opp til ungdomsskolealder må ha med seg en voksen person.

Les mer, blant annet om ferge fra Aker Brygge til Gressholmen: Åpne DNT-dager på Gressholmen, 2-15 år

Foto: Rune Halvorsen

Tips til besteforeldre, 7. august

Hvis du er bestemor eller -far til barn i alderen 2 - 8 år bør du se her: 7. august inviterer vi til Sommerferiedag på Breivoll Gård i Ås.  Dette blir en skikkelig eventyrdag med sjørøversus - vi henter frem kartet og leter etter edle skatter, det blir sjørøverstund, fiskespett, sang og skattejakt. Servering av saft og kaffe. Arrangementet er gratis, men krever påmelding.

Les mer og meld dere på: Sommerferiedag på Breivoll Gård for besteforeldre med barnebarn 2-8 år gamle 

Arkivfoto fra tidligere barnefamilietur.
Arkivfoto fra tidligere barnefamilietur. Foto: Mari Kolbjørnsrud

Barnefamilieturer fra Tøyen i sommerferien

I sommerferien arrangerer Barnas Turlag i samarbeid med Tøyen Sportsklubb gratis barnefamilieturer hver onsdag til og med 11. august. På turene vil vi vise fram noe av det beste Oslo har å by på av nærfriluftsliv om sommeren. Det er forskjellige turmål hver gang, alle er barnevognvennlige, og det blir tur uansett vær! 

DNT Oslo og Omegn stiller med to turledere som guider dere hele veien fra Kolstadgata 1 (K1) på Tøyen og tilbake. Vi reiser kollektivt til nesten alle reisemålene og de som ikke har månedskort, får utdelt reisebilletter.

Les mer og meld dere på her: Barnefamilieturer fra Tøyen i sommerferien

På barnefamilieturene ønsker DNT Oslo og Omegn  å skape morsomme ferieaktiviteter for barn og unge som vokser opp i familier med lav inntekt over langt tid og/eller har lite sosiale nettverk.

Barnefamilieturer fra St. Hanshaugen i sommerferien

Hver tirsdag i juli arrangerer Barnas Turlag gratis barnefamiliturer.  På turene vil vi vise fram noe av det beste Oslo har å by på av nærfriluftsliv om sommeren. Det er forskjellige turmål hver gang, alle er barnevognvennlige, og det blir tur uansett vær! 

DNT Oslo og Omegn stiller med to turledere som guider dere hele veien fra Nedre Ullevål 11 (St. Hanshaugen) og tilbake. Vi reiser kollektivt til nesten alle reisemålene og de som ikke har månedskort, får utdelt reisebilletter.

Les mer og meld dere på her:Barnefamilieturer fra St. Hanshaugen i sommerferien

På barnefamilieturene ønsker DNT Oslo og Omegn  å skape morsomme ferieaktiviteter for barn og unge som vokser opp i familier med lav inntekt over langt tid og/eller har lite sosiale nettverk.

Nyt en sommerferiedag på Breivoll Gård.
Nyt en sommerferiedag på Breivoll Gård. Foto: Jasemin Folvik

Besøk DNT-kafeene 

De tre store anleggene her i Oslo-området har sine særpreg både på grunn av beliggenhet, bygningene og uteområdet, så vi anbefaler å besøke alle tre i løpet av sommeren (obs: Kafeen på Sæteren stenger noen uker i sommer, men da kan dere passe på å ha med niste.)

Kafeen på Kobberhaughytta i Normarka er åpen fredager, lørdager og søndager gjennom sommeren. Så ta en dagstur i Nordmarka og gå innom kafeen hvor du får kjøpt vafler, kaffe, is, brus , sjokolade og mye annet godt. Og pizza 🍕, onsdag til søndag kveld i juli. Kombiner med et bad i tjernet!

Kommer du utenom kafeens åpningstider, er det mulig å få seg kald drikke, sjokolade og nøttebarer i selvbetjeningen. Her betaler du med Vipps.

En riktig fin tur får du på blåmerket sti inn fra Frognerseteren - ca 8 km, eller velg å gå til fots eller sykle fra Sognsvann. Det korteste er å gå eller sykle vegen inn fra Sørkedalen, eller følge den blåmerkete stien parallelt med veien, ca 4,5 km. Les mer om kafeen og hytta:  Kobberhaughytta

Kafeen på Breivoll Gård i Ås kommune er åpen onsdag til og med søndag i sommer. Her kan du sitte inne i kafeen, på verandaen eller ute på sittegruppene.På menyen står blant annet kaffe, boller, vafler, baguetter, og mye annet godt.

Kombiner kafébesøket med et bad, la barna leke på lekeplassen og pass på å gå naturstien, kulturstien eller kyststien. Du som er over 16 år og har våttkort, kan leie kajakk for å ta en tur ut på sjøen. 

Les mer: Breivoll Gård

Selvbetjent kafé på Sæteren Gård i Bærumsmarka mandag til og med torsdag kl. 10 - 14 i uke 26, 27 og 28. Her kan du få kjøpt kioskvarer, is, kaffe og mineralvann! Ordinær kafé på onsdager, lørdager og søndager starter igjen fra lørdag 20. august.

På området kan barna boltre seg i hinderløypa, ta en tur i utkikkstårnet, prøve pilelabyrinten og hilse på dyrene. Det er omtrent to km å gå inn til Sæteren Gård både fra Øverland gård, Haug skole, Skytterkollen og Steinsskogen gravlund. Fra Øverland parkering og Steinskogen gravlund følger du merket vei som du kan trille barnevogn på. 

Les mer: Sæteren Gård

Tre flotte steder med kule overnattinger

Sov godt - i svevetelt ved Kobberhaugtjernet!
Sov godt - i svevetelt ved Kobberhaugtjernet! Foto: Erlend Birkeland

Kobberhaughytta

Kombiner en deilig tur i marka med overnatting på Kobberhaughytta, midt i Nordmarka og selvsagt et bad i tjernet - her er det over 20 grader nå.

 • Selvbetjent overnatting inne er nytt i år!Da får du tilgang på soverom, oppholdsrom, toalett og dusj, alt innendørs.
 • Sove ute - med tilgang til toalett og vannkran, frokost og middag kan bestilles separat når kapasiet:
  • Svevetelt, du må ha med liggeunderlag og sovepose. Regntrekk og myggnetting følger med, og du får tilgang til toalett og vannkran.
  • Gapahuk, hvor det er tørt og godt og nydelig utsikt ned mot tjernet. Ha med liggeunderlag og sovepose selv.
  • Hengekøye med integrert myggnetting og straps. Liggeunderlag og tarp er inkludert i leien. I hengekøyen fra Amok Draumr kan du ligge helt flatt på siden, ryggen eller magen. 
 • Overnatting som vanlig i juni og og august i betjent hytte med fullpensjon som inkluderer 3-retters hjemmelaget middag, froksotbuffet og mulighet for å smøre matpakke.

Merk at Kobberhaughytta er stengt helgen 1. - 3. juli 2022.

Breivoll Gård - et fantastisk sted ved sjøen med store uteområder og flere fine bygninger.
Breivoll Gård - et fantastisk sted ved sjøen med store uteområder og flere fine bygninger. Foto: Linn Hines

Breivoll Gård

Her er det nå flere overnattingsmuligheter enn tidligere:

 • I den nye, flotte Låven er det både rom med senger og rom med hengekøyer, samt dusj, garderober, toaletter og tørkerom i midten.
 • Tre superfine lavvoer 
 • En koselig, ubetjent hytte med fire sengeplasser og innlagt strøm. 

Forhåndsbestilles her

Skikkelig koselig på Eventyrhytta.
Skikkelig koselig på Eventyrhytta. Foto: Sæteren Gård

Sæteren Gård i Bærum

Det er god kapasitet på overnatting i sommer på Sæteren Gård! 
De tre små selvbetjeningshyttene heter Eventyrhytta, Spettehytta og Knoll. I tillegg finnes gapahuk og lavvo. Bestill overnatting på hjemmesiden til Sæteren Gård.

Det er også helt greit å ta med seg eget telt, og så benytte utedoene på området eller toalettet i enden av sovehuset. Betal med vipps, enkelt og greit. 

Ved Breivoll Gård.
Ved Breivoll Gård. Foto: Nina Einarsson

Leie kajakk og utforske fjorden? 🌞

Har du lyst til å utforske øylandskapet i Oslofjorden på kajakktur i egen regi? Du som er over 16 år og har NPF våttkort kan benytte deg av DNT Oslo og Omegns kajakkutleie:

Friluftshuset på Sørenga: Her er det ca 70 kajakker, dusj og låsbare skap. Reserver kajakk eller drop-in. Mer om å leie kajakk på Friluftshuset

Breivoll Gård nesten innerst i Bunnefjorden: Nytt kajakkanlegg i fjor sommer.  Bestill på forhånd eller drop-in. Mer om å leie kajakk på Breivoll Gård.

Bjørnsvika ved Sandvika: Selvbetjent kajakkanlegg med åtte kajakker. Mer om å leie kajakk på Bjørnsvika

Elnestangen ved DNT-hytta Sjåførboligen, Asker: Selvbetjent kajakkanlegg med 5 kajakker for forhåndsbestilles. Mer om å leie kajakk på Elnestangen. 

Medlemsfordel: Medlemmer i DNT får medlemspris på leie av kajakk. Sjekk om du er medlem på Min Side (øverst i menyen).

Årskort er et tilbud til medlemmer av DNT Oslo og Omegn og kan brukes på alle kajakkanleggene til DNT Oslo og Omegn. Årskort

Du behøver ikke kjøpe eget SUP - du kan leie på Friluftshuset.
Du behøver ikke kjøpe eget SUP - du kan leie på Friluftshuset. Foto: Anja Lereng

Leie SUP 

Friluftshuset på Sørenga har fem SUP tilgjengelige for drop-in utleie. Du må være over 16 år og svømmedyktig. Mer om å leie SUP

Idyllisk på Elnestangen.
Idyllisk på Elnestangen. Foto: Marius Hestbråten

Dra på hyttetur ved sjøen

Drømmer du om bølgeskvulp, sørlandsidyll og tilgang på hytte ved sjøen? DNT Oslo og Omegn har flere hytter ved sjøen enn noen gang! Kombiner med fotturer, sykkeltur, kajakktur, bading, ja, skikkelig sommerferie  🌞  🩱  ⛱ 
Vær oppmerksom på at disse hyttene er populære. Hvis du skal sikre deg plass i juli, må du være rask, for mange datoer er allerede bestilt.

Huldreheim ligger på en odde ved Ramstadsjøen og innbyr tl sommerdager med bading og fisking. Perfekt for familietur!
Huldreheim ligger på en odde ved Ramstadsjøen og innbyr tl sommerdager med bading og fisking. Perfekt for familietur! Foto: Marius Dalseg Sætre

Dra på hyttetur i marka

Du behøver ikke å reise langt for å dra på hyttetur. Et par dagers hyttetur i den vakre Oslomarka kan fint bli en av sommerens høydepunkter, enten du går alene, sammen med venner eller tar med barna.  Mange av de ubetjente hyttene til DNT Oslo og Omegn er enkle å komme seg til slik at de passer fint for barnefamilier. Flere av dem ligger ved vann med bademuligheter og  har kano eller båt med utstyr som dere som overnatter kan benytte. Kanskje vil dere prøve fiskelykken? Husk fiskekort/fiskeutstyr🎣. Dessuten er noen av hyttene tilrettelagt for at dere kan ha med hunden🐶. God tur!

Bestilling av markahyttene:

 • Hyttene forhåndsbestilles via ut.no  
 • Minimum en i følget må være DNT-medlem
 • Du må ha med deg DNT-nøkkelen
 • Hytta bookes pr. døgn

Se alle hyttene fordelt på områder: Ubetjente markahytter
Se hvilke hytter som bestilles som enheter og hvor du bestiller seng for seng: Nå kan du bestille plass på markahyttene
Bestill hyttene i ut.no

Buldring passer like godt for Turbo og 4-åringen som større barn, ungdom og voksne.
Buldring passer like godt for Turbo og 4-åringen som større barn, ungdom og voksne. Foto: Simen Moe Mæhlum

Regnværsdag? Prøv buldrerommet på Friluftshuset!

Regnbyger og nokså kjølig? Slike er også sommeren! Ta turen til buldrerommet på Friluftshuset. Buldring er klatring uten tau og du faller på en tjukkas. Aktiviteten passer for de aller flest fra 4 år og oppover. Som hovedregel er det drop-in for alle i

Les mer om buldring som sikkerhet, priser, skoleie og åpningstider: Buldring

Foto: Jasemin Folvik

Besøk de to Tursentrene i Oslo sentrum

På Tursenteret i Storgata 3 får du hjelp til turplanlegging, du får gode turtips og medlemspriser på friluftsutstyr til turen i marka og til fjellturen! Her finner du landsdekkende utvalg av diverse kart, samt bøker og oppslagsverk om friluftsliv og DNT nøkkelen. Du kan også melde deg på DNT-turer og -kurs.

Tursenteret i Storgata 3 er åpent mandag til og med lørdag. Åpningstidene finner du her: Tursenteret i Storgata 3


Hos Friluftshuset på Sørenga nesten ytterst ved Sjøbadet får du gode turforslag til turer på fjorden, nær byen og i marka. Utvalget av kart, turbekledning og -utstyr er mer rettet mot kajakk og sjø. Her kan du buldre, leie kajakk eller SUP og melde deg på kurs og turer, og hvorfor ikke kombinere besøket her med et bad på Sjøbadet? 

Friluftshuset på Sørenga er åpent hver dag, hele uken. Les om Friluftshuset

Koselig på tur i Østmarka!
Koselig på tur i Østmarka! Foto: Marius Dalseg Sætre

Utforsk Oslomarka - vi har over 50 turforslag klare til deg! 

Vi har samlet en mengde med turtips til deg fordelt på de forskjellige områdene i Oslomarka, slik at det skal bli lettere for deg å velge en tur du kanskje ikke har gått før. 

Hva med å utforske en av Markas mange topper? Sjekk ut våre 9 tips til toppturer i marka

Eller kanskje du ønsker å gå langs Oslofjorden? Da kan vi anbefale å lese våre tips til turer langs sjø og kyst

18 turforslag til/på Breivoll Gård: Turforslag Breivoll Gård i ut.no

Se tipsene for en vellykket hengekøyetur i det fri her

Kanskje du skal ta et Introkurs kano, slik at du føler deg tryggere når du blir med DNT ung Oslo på tur?
Kanskje du skal ta et Introkurs kano, slik at du føler deg tryggere når du blir med DNT ung Oslo på tur? Foto: Ina Marie Solem

DNT-aktiviteter for deg som er i alderen 13 - 30 år

For deg som er ung, har vi satt opp blant annet 

 • Grunnkurs kajakk
 • Introkurs kajakk
 • Introkurs kano
 • Torsdagspadling fra Friluftshuset
 • Padletur fra Breivoll med besøk i Amundsens hjem
 • Padletur på Vestfjorden med to netter på Sjåførboligen
 • Åpne dager som er omtalt lenger opp i artikkelen

Noen turer og aktiviteter for de unge er allerede fylt opp og noen har kun få ledige plasser, så vi anbefaler å ikke vente for lenge med å melde seg på.

Her er listen over turer, kurs og aktiviteter i nærområdet for deg som er 13-30 år: Les mer og meld deg på

Velkommen med på klatrekurs naturlige iskringer.
Velkommen med på klatrekurs naturlige iskringer. Foto: Arkivfoto

Vil du lære å klatre på egne sikringer?

Det gir en helt annen frihet å klatre på egne sikringer enn å klatre på bolter i etablerte kaltrefelt. Kurset går over tre dager fra 12. - 14. august, på utvalgte klatrefelt i Oslo og Drammen. Arrangør er DNT fjellsport Oslo.

Les om kurset, blant annet krav, og meld deg på her: NF klatrekurs naturlige sikringer - Oslo

Seniorene har et stort tilbud å velge fra!
Seniorene har et stort tilbud å velge fra! Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Senior?

Det er mange aktiviteter å velge blant i juli og august. Her er noen

 • Kajakk introkurs på Sørenga 30. juni - kun 2 ledige plasser
 • Tur til Svartdalen og Ekebergskrenten og videre til Ormøya og Malmøya 3. juli
 • På kyststi fra Hvitsten til Drøbak 10. juli
 • Kajakktur fra Breivoll til Langøyene 6. - 7. august - påmeldingsfrist 3. august

Se aktivitetene og meld deg på: Turer og kurs for seniorer

Hva med en hengekøyetur i Østmarka?
Hva med en hengekøyetur i Østmarka? Foto: Marius Dalseg Sætre

Tekst: Siri G. Bekkhus