10 tips til DNT-sommer i Oslo

Tu turen opp til Kobberhaughytta og ta et bad i tjernet
Tu turen opp til Kobberhaughytta og ta et bad i tjernet Foto: Marius Dalseg Sætre

Sommerferie i Oslo kan by på mange fantastiske friluftsopplevelser. Vi i DNT Oslo og Omegn har mengder av aktiviteter og arrangementer du kan bli med på i sommerferien! 

HUSK!

Som DNT-medlem får du rabatt på markahyttene, arrangementer, kajakkurs- og utleie og mye mer.

Gratis tur med Barnas Turlag Oslo og Tøyen Sportsklubb!

I sommerferien arrangerer Barnas Turlag gratis barnefamilieturer hver mandag og onsdag fra 21. juni til og med 11. august. På turene vil vi vise fram noe av det beste Oslo har å by på av nærfriluftsliv om sommeren.

DNT Oslo og Omegn stiller med to turledere som guider dere hele veien fra Kolstadgata 1 (K1) på Tøyen og tilbake. Det reises kollektivt til nesten alle reisemålene og de som ikke har månedskort, får utdelt reisebilletter.

Nytt kajakkanlegg på Breivoll Gård i Bunnefjorden

7. juli åpnet det nye kajakkanlegget på Breivoll!

Fram til nå har Breivoll hatt 20 kajakker på et utendørsstativ i skogkanten og kajakkutleie i Gårdskafeens åpningstid. Med det nye anlegget på 200 kvm kommer det til å romme 40-50 kajakker, og utover i sesongen kommer også kanoer og robåter. Kanoene blir liggende på land, mens robåtene får plass på motsatt side av kajakkanlegget.

Når kan du leie?

Du kan nå leie kajakk via nettbestilling, uavhengig av Gårdskafeen på Breivoll Gård sin åpningstid. 

Skal du bestille på nett må du bestille dagen før du skal ut, men skal du padle samme dag tar kontakt med gårdskafeen på Breivoll Gård. Det er alltid mulig å leie drop-in i åpningstiden.

Les mer om kajakkutleie

Turer og kurs

Det er satt opp mange kajakkturer og kajakkurs for sommersesongen. 

Kursene finner du her

Det nye kajakkanlegget på Breivoll ligger vakkert til i Bunnefjorden
Det nye kajakkanlegget på Breivoll ligger vakkert til i Bunnefjorden

Besøk våre betjente hytter i Marka

Breivoll Gård og Kobberhaughytta holder åpent hele sommerferien! Sæteren Gård er åpent i juni, men vil være sommerstengt i juli.

Kobberhaughytta

I juni er kafeen åpen onsdag til og med søndag. Tidspunktene finner du her. Deretter onsdag – søndag kl. 11 – 16, frem til skoleferien er over. 
Prøv nyheten uteovernatting: Nå kan du bestille overnatting ute i tretelt, lavvo eller gapahuk! Disse er ferdig satt opp, og alt du behøver å ta med deg er liggeunderlag og sovepose.

Breivoll Gård

Gårdskaféen på gården er åpen i hele sommeren tirsdag og torsdag 11 - 16, lørdag og søndag 11-17.

Nå kan du leie standup paddleboard på Breivoll! Det er drop-in utleie i Gårdskafeens åpningstid. Aldersgrense 16 år, pris kr. 200,- for to timer.

Overnatte på Breivoll
Det er flere lavvoer med soveplasser, benker å sitte på, strøm og stikk-kontakt for lading– disse kan leies for en natt eller en dag. 

Sæteren Gård i Bærum

Gårdskaféen er åpen i juni og fra midten av august.
​​​​​​​Kaféen på Sæteren er åpen onsdag til fredag 11 – 15 og lørdag til  søndag 11 - 16 i juni.  Her tilbys ovnsferske kanelsnurrer, panini og skikkelige vafler! Kafeen finner du på låven. Merk at kaféen er stengt i juli og frem til midten av august.
Overnatting i de små selvbetjeningshyttene er åpen hele sommeren. Husk å forhåndsbooke.

Breivoll Gård er åpent hele sommeren!
Breivoll Gård er åpent hele sommeren! Foto: Jasemin Folvik

Kajakkutleie hele sommeren på Friluftshuset på Sørenga

Har du lyst til å utforske øylandskapet i Oslofjorden på kajakktur i egen regi? Du som er over 16 år og har NPF våttkort kan benytte deg av DNT Oslo og Omegns kajakkutleie fra Friluftshuset på Sørenga og Breivoll Gård. 

Reserver kajakk på nett

Drop-in leie

Er du mer spontan har Friluftshuset også x antall tilgjengelige kajakker som kan leies ved drop-in fra tursenteret. Åpningstidene finner du her.

Når kan du leie?

​​​​Du henter ut kajakken i Friluftshusets åpningstider. På morgenen i helgedagene har vi mange kursdeltakere som skal ut av kajakklageret og derfor anbefaler vi at du leier kajakk fra kl 11 og utover.

Vil du padle utover kvelden, får du et adgangskort slik at du kan ordne tilbakeleveringen selv. I kajakklageret er det både dusj og låsbare skapet. 

SUP-utleie

Hos Frilfutshuset på Sørenga kan du leie Stand Up Paddleboard. Nyt den vakre Oslofjorden og sommervarmen på et SUP-brett. SUPen må hentes og leveres innenfor Friluftshusets åpningstider.

Les mer om SUP-utleie

Markahytter med ledig plass i juli!

Ønsker du å tilbringe et par dager på hyttetur i den vakre Oslomarka? Da er våre markahytter løsningen! Det er fortsatt flere ledige hytter i ukedager og helger i juli.

Bestilling av markahyttene:

  • Hytta må forhåndsbestilles. 
  • Hele hytta reserveres ved bestilling. 
  • Hytta bookes pr. døgn og det er fastpris for hele hytta.  
Hva med å ta noen dager på Sinnerdammen i sommer?
Hva med å ta noen dager på Sinnerdammen i sommer? Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Dårlig vær? Prøv buldrerommet på Friluftshuset

Buldring er klatring uten tau og du faller på en tjukkas. Aktiviteten passer godt for barn fra 4 år og oppover. Følg de ferdig merkede buldreproblemene eller finne din egen vei ved å kombinere de klatregrepene på veggen som du ønsker. 

Som hovedregel er det drop-in for alle i Tursenterets åpningstider. 

Har du spørsmål rundt buldring? Les mer på friluftshuset.dnt.no

Sikkerhet

Du klatrer på eget ansvar. Ta hensyn til andre klatrere og ikke opphold deg i andres fallsone. Les reglene for buldrerommet og egenerklæringen for buldring som henger oppslått i buldrerommet. 

Les mer om Buldring

Dra innom Tursenteret i Storgata 3

Få hjelp til turplanlegging, turtips og medlemspriser på friluftsutstyr!

Tursenteret tilbyr både friluftsutstyr og god turveiledning. I butikken tipser de og viser frem både DNT hytter, stier og ruter og turområder.

Her finner du et landsdekkende utvalg av diverse kart, bøker og oppslagsverk om friluftsliv, samt DNT nøkkelen. På Tursenteret kan du skaffe deg alt du trenger til turen i marka og komplett fjellbekledning inklusive sekk og annet utstyr som du trenger til fjellturen, enten du skal på tur i sommerhalvåret eller om vinteren. 

Åpningstider:
Alle dager 10 - 17, torsdag 10 - 18, lørdag 11 - 16.

Utforsk Oslomarka - vi har over 50 turforslag klare til deg! 

Vi har samlet en mengde med turtips til deg fordelt på de forskjellige områdene i Oslomarka, slik at det skal bli lettere for deg å velge en tur du kanskje ikke har gått før. 

Hva med å utforske en av Markas mange topper? Sjekk ut våre 9 tips til toppturer i marka

Eller kanskje du ønsker å gå langs Oslofjorden? Da kan vi anbefale å lese våre tips til turer langs sjø og kyst

Hengekøyetur i Østmarka
Hengekøyetur i Østmarka Foto: Marius Dalseg Sætre