Hytte nr 568

Det sies at med en DNT-nøkkel har du tilgang på 500 hytter. Merete Eliassen fra Stokke er en som virkelig har tatt den oppfordringen. Søndag besøkte hun sin DNT-hytte nummer 568.

Eliassen (45) har brukt de siste 25 årene på å besøke DNT-hytter. Søndag kunne hun krysse av nok en hytte da Dølerud åpnet.

– Jeg samlet 2000-meterstopper fram til begynnelsen av tjueårene, men ville finne noe jeg kunne holde på med i hele Norge. Og hva er vel da mer naturlig enn DNT-hytter, spør Eliassen retorisk.

Få, om noen, har like god kjennskap til DNTs hyttetilbud som Eliassen. I løpet av årenes løp har hun vært innom 568 DNT-hytter. En prestasjon tenker du gjerne, i og med at det i skrivende stund finnes 505 DNT-hytter i vårt ganske land. Men Eliassen har ikke bare nøyd seg med overnattingshytter, hun har satt sin fot innom det som er av nødbuer, lavvoer og serveringshytter i DNT-regi.

– Det er flere hytter som har blitt lagt ned siden jeg begynte å samle på hytter og det er stadig nye som åpnes. Det spesielle med DNT-hyttene er det store mangfoldet. Du har noen på fjellet, noen i skogen og noen ved kysten. Det er få hobbyer som gjør at man får sett landet på denne måten og stifte nye bekjentskap over hele landet, slår hun fast.

Hun ble den første til å overnatte på Dølerud etter åpningen og ifølge Eliassen er det noe helt spesielt med å besøke hyttene på åpningsdagen.

– Det er ekstra artig å overnatte på nyåpnede hytter. Du treffer alle de lokale ildsjelene og ser hvor viktig hyttene er for lokalmiljøet. Så jeg prøver ofte å komme meg til nye hytter på åpningsdagen.