Stilte med egen fraktebåt til Gressholmen

Takk til Dykkerteknikk som stilte opp gratis for å frakte ut et enormt lass til Gressholmen.

Da vi søkte etter frivillige hyttetilsyn til hyttene på Gressholmen opplevde vi stor pågang fra positive folk som vil bidra. Den nye tilsynsgruppa og mange av de andre frivillige i DNT Oslo og Omegn har stilt opp og jobbet i ukesvis for å innrede den trivelige Babord-hytta på Gressholmen.

Driftsansvarlig for hyttene, Janet Bydal, sender en stor takk til alle frivillige som har bidratt.

Hun retter en spesiell takk til gutta fra Dykkerteknikk.as som stilte med en stor fraktebåt helt gratis for å få fraktet ut stort og smått for å innrede den første hytta på Gressholmen. Møbler, kjøleskap, komfyr, kopper og kar, sengetøy, tepper og dyner, samt utemøbler og en stor info-tavle! Det ble et enormt lass som skulle utover. De må nok ha blitt litt overrasket over den enorme haugen som ventet på dem på kaien, humrer Janet. Men gutta fra Dykkerteknikk tok dugnadsoppdraget på strak arm og med et smil. Og alt kom vel fram til Gressholmen.

En glede å hjelpe DNT
- Sjøfrakt av denne typen kan fort bli en relativt dyr affære om man skal bruke seriøse aktører med sertifisert/lovlig utstyr. Dersom vi er i området eller kan planlegge å være i områder der organisasjoner som DNT trenger bistand, så er det en relativt liten, men hyggelig affære for oss å være med på samtidig som utgiftene til kuttes betraktelig. Det blir som en indirekte donasjon og det er vi stolte av å kunne bidra med, sier Morten Nordenson fra Dykkerteknikk.

Dykkerteknikk as ble grunnlagt i 1976 og er i dag et godt etablert selskap innen dykking og marine operasjoner. Bedriftens ekspertise varierer fra forskjellige typer undervannsarbeid, rør- kabelarbeid, anleggsarbeid og båter til å utføre marine operasjoner.

Les om de nye DNT-hyttene på Gressholmen.

Innsatsen til Dykkerteknikk var til stor hjelp da vi skulle frakte ut innbo til en hel hytte + litt til.
Innsatsen til Dykkerteknikk var til stor hjelp da vi skulle frakte ut innbo til en hel hytte + litt til. Foto: Janet Bydal
Morten Nordenson fra Dykkerteknikk er klar for et viktig dugnadsoppdrag.
Morten Nordenson fra Dykkerteknikk er klar for et viktig dugnadsoppdrag. Foto: Janet Bydal
Også en infotavle skulle være med på lasset. Denne er snekret av dugnadsgjengen på Skar, og skal få en fin plass utenfor de nye hyttene.
Også en infotavle skulle være med på lasset. Denne er snekret av dugnadsgjengen på Skar, og skal få en fin plass utenfor de nye hyttene. Foto: Janet Bydal

Skrevet av Kari Merete Horne 28. mai 2021