Veiviserprisen til DNT ung Oslo

Styreleder i DNT ung Oslo,  Josephine Kjelsrud med nestleder Mathias Dudek på Sørenga.
Styreleder i DNT ung Oslo, Josephine Kjelsrud med nestleder Mathias Dudek på Sørenga. Foto: Jasemin Folvik

Under landsmøte til DNT ung i april vant DNT ung Oslo selveste Veiviserprisen 2020. Pilotprosjektet "Introklubben" har inspirert i et vanskelig år for friluftslivet.  

Veiviserprisen er DNT ungs innovasjonspris

Innsatsen som DNT ung Oslo og de frivillige har lagt inn i 2020 har ikke gått ubemerket hen. Veiviserprisen deles ut hvert år på Landsmøte. Prisen består av et prestisjefylt vandre-skilt. Bak skiltet står alle foreningene som har vunnet gjennom tidene. 

Koronaåret har vært utfordrende for hele organisasjonen, og her i Oslo og Omegn har vi virkelig fått kjenne på konsekvensene av en full nedstengning. Likevel har DNT ung Oslo klart å tenke helt nytt, og gjennomført et nytt konsept for de yngste av våre medlemmer. 

Introduksjon til friluftslivet 

Introklubben 12-16 ble laget for å introdusere de unge til friluftslivet og DNT ung Oslo. Gjennom morsomme og utfordrende aktiviteter ønsker vi å lose de fra Barnas Turlag til DNT ung Oslo.

Under pilotgjennomføringen i fjor høst deltok 16 deltakere på 4 nærturer hvor de padlet, klatret, lærte navigering, mat på primus og overnatting ute i all slags vær. Konseptet i 2021 har blitt utvidet til 8 turer etter gode tilbakemeldinger fra foreldre og deltakere. Vårens Introklubb ble fullbooket på rekordtid! 

Takket være våre frivillige

Mange har bidratt til sukessen, enten tidlig i idéfasen, i utvikling av konseptet, i planlegging av turer, som turleder, fotograf, animatør, klatreinnstuktør, eller padleinnstruktør! Denne innsatsen har gjort Introklubben til et langtlevende og solid konsept.  

Vi gratulerer DNT ung Oslo med Veiviserprisen 2020! 

Introklubben, 2020
Introklubben, 2020 Foto: Elisabeth Nord-Varhaug

Skrevet av Jasemin Folvik Adem 29. april 2021