Med hundespann i vinterfjellet!

Drømmer du om å suse over glitrende, hvite vidder blant mektige fjell - mens du styrer hundespannet? Nå har du sjansen - meld deg på en av våre fantastiske

hundespannturer

Dette må være årets helgeskitur! Med eget hundespann i perfekt fjellskiområde får du mektige opplevelser. To døgn på den trivelige Iungsdalshytta i Skarvheimen med full oppvarting og god tid til sosialt samvær er en del av turpakken. De firbente turvennene trenger mat, prat og pleie av deltakerne for å kunne gi lange, gode turer.

Påskeskitur i Femundsmarka med hundekjøring er en magisk opplevelse. Dette er en unik tur hvor du veksler mellom å kjøre ditt eget hundespann og å gå på ski i det fantastiske terrenget Femundsmarka har å by på. Vi bor behagelig og godt på Svukuriset, DNT Oslo og Omegn sin koselige, betjente hytte i vakre Femundsmarka.

Trekkhundtur: Hardangervidda - Skarvheimen, 8 dager.

Vil du heller gå på ski selv mens hundespannet tar noe av bagasjen din? Dette er en skitur i storslagen natur nord på Hardangervidda og i Skarvheimen. Hallingskarvet passeres to ganger. I tillegg til turleder, vil et hundekjøreteam med trekkvillige hunder være med. Hundespannet er i kontakt med gruppa store deler av turen. Hundene trekker bagasje opp til fire kilo for hver deltaker, og dermed får du mulighet til å gå med lettere sekk. Det vil være anledning  til å hjelpe til med det daglige stellet av trekkhundene. Merk at turen er krevende med lange dagsetapper og at du må ha erfaring med skitur i høyfjellet. Turen går innom Finsehytta, Kjeldebu, Krækkja, Geiterygghytta, Iungsdalshytta og Raggsteindalen Høyfjellstue.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 23. oktober 2015