Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

GRATIS padleturer for 16-19åringer!

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Er du 16-19 år gammel, har padlet litt før og er gira på en gratis padletur de neste ukene? Vi har satt opp tre nye turer. Bli med på padletur fra Sørenga i vårsola. Våre erfarne turledere - NPF Aktivitetsledere - tar deg med på rundtur i Oslofjorden. Her ser du hvor mange ledige plasser det er.

Dette er padleturer for deg som har lyst til å oppleve sjøen om våren. Da ligger den der stille og rolig og venter på at sommeren og båtlivet skal sette inn. Det kan være magisk å gli lydløst over vannet, ut fra byens larm og inn mellom øyene og fuglelivet på Oslofjorden!

Det er satt opp en foreløpig siste tur torsdag 29. april - og takket være støtte fra Frifond er turene helt GRATIS. Klikk på linken nednefor, meld deg på, og bli med:​​​​​​​

Med Sørenga som utgangspunkt har vi mange muligheter. Enten en tur rundt de omkringliggende øyene som f.eks Ormøya, Langøyene, Gressholmen eller en tur i retning av Hovedøya, Lindholmen, Nakholmen og Huk. Det blir tid til 1,5-2 timer på vannet, avhengig av hvor mange, og hvor raske, vi er. Vi ender opp igjen ved Sørenga ca. 2,5-3 timer etter oppmøtet. Det legges opp til turer med en distanse på ca 5-10 km. Hvor turen går, avhenger av vær og vind, og gruppas evner og ønsker.

NB: På grunn av gjeldende smittevernsregler fra Oslo kommune som foreløpig gjelder til og med 29. april 2021, er det kun ungdom under 20 år som kan delta på disse turene. Det er også et krav at man har padlet før - enten i privat regi, eller gått på et introkurs. Dette er en padletur hvor man må kunne padle på egenhånd - ikke et kurs eller nybegynneropplæring.

Foto: Oda Lassen-Urdahl

Artikkelen er skrevet 12. mars 2021, oppdatert 7. april.

Skrevet av Juel Victor L. Grande 7. april 2021