Book din egen «betjente hytte»

Glitterheim, april 2019
Glitterheim, april 2019 Foto: Jasemin Folvik

I år får du en mulighet som kanskje aldri dukker opp igjen.

Har du drømt om å ha Rondvassbu for deg selv? Eller våkne opp i Vest-Jotunheimen og skue ut over et hvitkledd Utladalen med Hurrungane hvilende i horisonten? Kanskje drømmer du om å ta med dine nærmeste på toppturferie i hjertet av Jotunheimen, med Glitterheim som base? Nå kan dette bli en realitet –i alle fall nesten.

Sammenhengende drift siden 1907

En som hadde gledet seg til å ønske deg velkommen i vinter er Knut Vole. I fire generasjoner har familien Vole vært vertskap på DNT-hytta som betegnes som en institusjon for typiske fjellturister. I fjor måtte Glitterheim avlyse vintersesongen da Norge stengt ned som følge av koronapandemien. Det var første gang siden 1907 de ikke var vinterdrift på Glitterheim. Selv under 2.verdenskrig holdt de hjulene i gang. 

Heller ikke i vinter får familien Vole åpnet dørene for fjellturistene, men nå har de fått på plass et substitutt. I vinter vil det være mulig å leie selvbetjeningskvarterene på flere betjente hytter. Av smittevernshensyn må disse bookes som en enhet. 

- Vi skulle jo helst sett at vi kunne tatt imot gjestene selv. Vi skal ikke lyve, det er helt jævlig å ikke åpne opp denne påsken. For oss som har stengt ned i vinter er det mer emosjonelt vanskelig enn økonomisk vanskelig. Å ta imot folk på Glitterheim er livet vårt. Vi har et veldig nært forhold til stedet og ønsker å vise fram det vi har her. Det er noe vi kjenner veldig på. Men når situasjonen er som den er så er dette et rasende godt tilbud, sier Vole.

–Glitterheim gjør noe med deg

Lomværen er klokkeklar på at dette er noe man ikke bør gå glipp av om man har et hjerte for Glitterheim og Jotunheimen. 

– Du er privilegert om du får ligge på selvbetjeningshytta nå og oppleve naturen der vinterstid. Det er ikke så mange som får oppleve det på denne måten, så dette er absolutt noe å benytte seg av. Som jeg har sagt så er det et toppturmekka, men her vil jeg også si at turen er målet. Å komme seg så langt til fjells, for det er en solid tur inn, og når du har gjort det, kommet fram og få overnatte på en så fin hytte, på en så fin plass.. Det gjør virkelig noe med deg, sier han og legger til:

– Du behøver ikke dra på de høyeste toppene eller tindene. Bare det å komme seg vekk fra vonde tanker og korona tror jeg vil gjøre underverker. Det er ikke hverken tv eller radio der, så dette er noe jeg tror vil gjøre underverker. Selv om vinteren ikke ble helt slik vi så for oss, så ... fjella, de står der uansett. Så de som er så heldige som får oppleve dette i år får det på en måte helt for seg selv. Det er en opplevelse man ikke kommer til å glemme med det første.

Følgende hytter har selvbetjeningskvarter som kan bestilles på nett: 

 • Bjørnhollia - bestill på ut.no

 • Gjendebu - bestill på ut.no

 • Glitterheim - bestill på ut.no

 • Grimsdalshytta - bestill på ut.no

 • Iungsdalshytta - bestill på ut.no

 • Liomseter - bestill på ut.no

 • Litlos - bestill på ut.no

 • Nørdstedalseter - bestill på ut.no

 • Rondvassbu - bestill på ut.no

 • Sandhaug - bestill på ut.no

 • Skogadalsbøen - bestill på ut.no

Bestyrerne på Glitterheim mottok i 2019 Friluftslivets Hederspris. Til sommeren er det igjen klare for å ønske deg velkommen til Glitterheim og Jotunheimen.
Bestyrerne på Glitterheim mottok i 2019 Friluftslivets Hederspris. Til sommeren er det igjen klare for å ønske deg velkommen til Glitterheim og Jotunheimen. Foto: Una Fadum Aune