Gladnyhet! Sandnes Garn x Turistforeningen

Sandnes Garn har i samarbeid med DNT lansert en hel kolleksjon med fantastiske strikkeoppskrifter! Kolleksjonen er inspirert av det norske turlandskapet og navngitt etter våre egne hytter. 

Til ære for hyttene 

Designeren Olaug Kleppe har hatt turlivet i fokus da hun skapte den nye kolleksjonen. Det subtile T-mønsteret som går igjen i designet symboliserer de T-merkede rutene, stiene, som fører inn til arnepunktene; hyttene som det er godt og trygt å komme frem til for en hvil, litt varme og noe å spise. Så blir kanskje plaggene også slike trygge varme rom å bære rundt på, om de har fargene til en hytte, en granskog eller en snøkledd vidde. De bærer alle hvert sitt hyttenavn. 

Gjendebu-kofta 

Det hele startet med jubileumskofta i 2018. I anledning DNTs 150års jubileum ga Ukebladet Familien mønsteret i gave. Mønsteret er laget av en meget dyktig designer, Olaug Kleppe. Hun ble inspirert av historiske bilder fra DNT og laget kofta i en blanding av flere tradisjonelle norske mønster. Nå har kofta fått navnet Gjendebu-kofta. 

Kobberhaughytta, Snøheim og Gjendebu

Tre gensere i kolleksjonen er oppkalt etter DNT Oslo og Omegns hytter. Skaff deg oppskriftshefte "Den Norske Turistforening" fra Sandnes Garn før påske! 

Alle foto: Julie Pike. 

Første bilde fra venstre: Gjendebu-kofta, Lysefjorden genser. 
Andre bilde fra venstre: Kobberhaugen-genser, Snøheim-kofta.
Siste bilde fra venstre: Gjendebu-kofta.