Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Koronasmitte på Fondsbu Turisthytte - ingen flere har testet positivt

Fondsbu Turisthytte i Jotunheimen.
Fondsbu Turisthytte i Jotunheimen. Foto: Jasemin Folvik

Fredag ettermiddag har kommuneoverlegen i Vang fått resultatet av alle koranatester fra laboratoriet på Lillehammer. Hun er svært lettet og glad over at ingen flere har testet positivt.

Siste: Kommuneoverlege Marit Tuv sier til avisa Valdres at verken flere gjester, personale eller noen av dem som har vært innom Fondsbu på middag eller sjåfører på beltebilene har testet positivt for korona. Les mer i Valdres.

Før vinterferien ble den betjente hytta Fondsbu i Jotunheimen utstyrt med hurtigtester fra kommunelegen i Vang for å kunne teste gjester. Etter at en person testet positivt torsdag morgen, ble alle på hytta testet med hurtigtest og ytterligere en person testet positivt. Kommuneoverlegen besluttet deretter å stenge hytta i ti dager.

Røde Kors bisto i arbeidet med å frakte ut gjestene som så ble fulgt opp av helsetjenesten i Vang kommune.

I tråd med smitteverninstruksen til DNT hadde bestyrer Solbjørg Kvålshaugen kontaktinformasjon til alle gjester på Fondsbu, både overnattingsgjester og dagsbesøkende. Hun kontakter derfor alle. I tillegg får alle som skulle inn til Fondsbu i dagene fremover beskjed om at de ikke kan komme.

Kommuneoverlegen har vurdert at smittevernopplegget ved Fondsbu er tilfredsstillende. Det er ingenting i veien for å anta at hytta kan åpne igjen etter karantenedagene. 

Kontaktperson for pressen er daglig leder i DNT Oslo og Omegn Henning Hoff Wikborg, tlf 991 00 900.


Har du oppholdt deg på/vært innom Fondsbu i perioden 22. februar 14:00 og fram til torsdag 25. februar, og du ikke har blitt kontaktet av Fondsbu eller kommunelegen i Vang, skal du la deg teste og  kontakte kommunelegen i Vang på tlf. 61 36 94 00.

Artkkelen er skrevet 25. feb. om formiddagen, deretter oppdatert kl. 18:00 samme dag, 26. feb. formiddag og kl. 15:59.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 25. februar 2021