Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Gjør en innsats - bli med på Ryddeuka

DNT Oslo og Omegn følger opp TV-aksjonen med Ryddeuka.
DNT Oslo og Omegn følger opp TV-aksjonen med Ryddeuka. Foto: Line Hårklau

DNT Oslo og Omegn arrangerer Ryddeuke i uke 43. Da får turdeltakerne på turene i Oslo utdelt utstyr for søppelplukking. - Vi håper mange vil være med og gjøre en felles innsats for sporløs ferdsel, sier prosjektleder Lisbeth Stephensen Hildremyr. 

Søndag 18. oktober innledet vi RYDDEUKA 2020 med søppelplukking på DNT-turen langs Akerselva i Oslo. Nå fortsetter vi å ha fokus på sporløs ferdsel og plukking av søppel på turer og aktiviteter i Oslo fra mandag 19.  til og med fredag 23. oktober. Også på Lek deg sprek-arrangementene som er for barn.

Turene og aktivitetene går som vanlig, men deltakerne får utstyr til ryddingen av turleder. Lisbeth Stephensen Hildremyr er 
prosjektkoordinator for Ryddeuka i DNT Oslo og Omegn. Hun forteller at dette i år, som i fjor, er et samarbeid med Rusken, i år hovedsakelig med Bydelsrusken. I 2019 ble det ble plukket over 500 kg søppel.

- Jeg håper jo at vi havner langt under 500 kg i år, at alle er blitt oppmerksomme på å ta med seg eget søppel i stedenfor å kaste det fra seg langs stier og veger, men vi får se, sier Lisbeth. Hun legger til at det også i år vil bli trukket ut en tilfeldig gruppe som får en hyggelig overraskelse som premie.

Dersom man på turene kommer over store og tunge gjenstander eller store mengder søppel, vil Rusken få beskjed og fjerne det.

Det koster ingenting å være med på disse turene og aktivitene. Du gjør en fin innsats for miljøet når du plukker søppel. Samtidig får du trim, frisk luft og muligheten for en hyggelig prat med de andre!

Nedenfor bildet finner du en oversikt over turene og aktivitetene du kan være med på med lenke til all informasjon om turen, som påmelding og smitteverntiltak:

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Nærturer i Oslo

Er du hjemme på dagtid? Pakk med deg mat, drikke og antibac og bli med på Nærtur! Alle får utdelt utstyr til søppelplukking ved oppmøtestedet. Les mer om turen og påmelding:

Ekstra lett nærtur på Tøyen: Mandag 19. oktober kl. 11:00 - 12:30. Oppmøte utenfor Aktivitetshuset K1 (Kolstadgata 1) rett ved siden av Tøyen skole.

Nærtur fra Ammerud: Tirsdag 20. oktober kl. 11:00 - 13:30.
Oppmøte utenfor Ammerud T-banestasjon. 

Ekstra lett nærtur på Mortensrud: Tirsdag 20. oktober kl. 11:00 - 12:30.
Oppmøte på Mortensrud Torg ved trappene til T-banen. 

Nærtur fra Bøler til Kroktjern: Tirsdag 20. oktober kl. 11:00 - 14:00.
Oppmøte ved Bøler T-banestasjon. Dette er Månedens tur, og derfor varer denne turen litt lenger enn vanlig. Ta gjerne med en sitteplate også. 

Nærtur fra Skøyen: tirsdag 20. oktober kl. 11:00 - 14:00.
Oppmøte ved sørsiden av Skøyen togstasjon. I dag går til Lysaker og videre langs Lysakerelva til Lilleaker, over Ullern kirke og tilbake til Skøyen.

Nærtur fra Tonsenhagen: Torsdag 22. oktober kl. 11:00 - 14:00.
Oppmøte på bussholdeplassen utenfor Tonsenhgage skole. 

Nærtur på Sognsvann: Torsdsag 22. oktober kl. 11:00 - 14:00.
Oppmøte ved bommen på Sognsvann.

Nærtur i Søndre Nordstrand - i Grønliåsen: Torsdsag 22. oktober kl. 11:00 - 14:00.
Oppmøte på Lerdal bussholdeplass i Prinsdalen.

Nærtur fra Ellingsrud: Fredsag 23. oktober kl. 11:00 - 14:00
Oppmøte utenfor Ellingsrudåsen T-banestasjon.

Når du er på tur på egenhånd og finner søppel

Et godt tips til Oslos innbyggere er å laste ned Rusken-appen for enkelt å kunne gi beskjed om søppel som ligger i naturen i Oslo. Les mer om Rusken.

Fra Lek deg sprek.
Fra Lek deg sprek. Foto: Marius Dalseg Sætre

Lek deg sprek

Dette er et gratis tilbud for barn mellom 7 og 12 år. Barna må ha på klær som egner seg for lek og moro og som er tilpasset vær og årstid, samt gode sko. Lek deg sprek er alltid utendørs. Barna kan delta alene, men foreldrene kan gjerne være med. Det er påmelding på forhånd eller ved oppmøte. Denne uken gjør vi også en innsats for miljøet og plukker søppel sammen.

Lek deg sprek på Holmlia: Tirsdag 20. oktober kl. 17:30. Oppmøte Deichman Holmlia bibliotek.

Lek deg sprek i Gamle Oslo: Tirsdag 20. oktober kl. 17:30 - 19:00. Oppmøte i skolegården poå Vahl skole.

Turer for voksne og seniorer

Høsttur langs Akerselva: Søndag 18. oktober kl. 10:30.
Oppmøte i Nydalen ved Gullhaug torg (Nydalen t-bane). Turen går fra Nydalen til Friluftshuset på Sørenga. 

Seniortur Sognsvann - "Mens vi venter på Turbussen": Onsdag 21. oktober kl. 10:00 - 14:00. To oppmøtemuligheter: 

  • Haakon VII gate kl. 09.50 (1 turleder møter også her og tar med seg deltakerne på T-banen opp til Sognsvann)
  • Ved T-banen på Sognsvann kl. 10.30

Det er alltid minst 4 turledere med på turene. "Mens vi venter på Turbussen"-turene. Turlederne leder turer i ulik lengde, kort tur (ca. 3-5 km) og mellomlang/lang tur (ca. 7-10 km) og deltakerne velger selv hviken tur de ønsker å gå. Påmelding ved oppmøte.

Seks tjern i Nordmarka: Torsdag 22. oktober kl. 10:30.
Oppmøte: Voksenkollen T-bane. 8 km i variert terreng, noe på skogsbilvei, men mest på blåmerkede stier. Påmeldingsfrist 19. oktober.

Strømsdammen i Nordmarka.
Strømsdammen i Nordmarka. Foto: Ingeborg Aas Grimsmo

Skrevet av Siri G. Bekkhus 16. oktober 2020