Ny bestyrer på Breivoll gård

Anne Margrethe Langhus tar over som bestyrer på Breivoll gård, med god hjelp fra ektemannen Tore Bye.
Anne Margrethe Langhus tar over som bestyrer på Breivoll gård, med god hjelp fra ektemannen Tore Bye. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Anne Margrethe Langhus tar over som bestyrer på Breivoll gård etter Marit Skjerven. 

Det er ett år siden DNT Oslo og Omegn tok over Breivoll gård og det er store planer man har lagt for den fremtidige utviklingen av anlegget. Covid-19 bremset noe av fremgangen, men visjonen er fremdeles at Breivoll skal bli den største, viktigste og mest allsidige friluftsarenaen som er skapt for barn og unge i Norge. Nå er det klart at Anne Margrethe Langhus tar over stafettpinnen som bestyrer etter Marit Skjerven. 

– Vi ønsker Anne Margrethe hjertelig velkommen til DNT og er overbevist om at hun kommer til å lykkes med driften på gården. Hun har en solid kokkefaglige bakgrunn, og har også tyngde og erfaring fra dugnadsmiljøet i speideren. Vi tror den kombinasjonen er perfekt og ser virkelig fram til dette, sier Eirik Bergvoll som er leder for betjente hytter og tursentrene i DNT Oslo og Omegn. 

Han ønsker også å takke Marit Skjerven for en solid innsats i en vanskelig tid.

– Jeg ønsker å takke Marit for innsatsen hun har lagt ned. Det var Marit som startet opp driften av Breivoll. Hun har startet gårdscaféen og fått til mye med begrensede midler. Hun var også initiativtaker til dugnadsgruppen som er etablert på Breivoll. De har vært en kjemperessurs og gjør en uvurderlig jobb for oss. Så vi takker Marit for en flott innsats og håper at hun fortsatt vil være engasjert gjennom Breivolls venner, sier Bergvoll.

Anne Margrethe Langhus som nå tar over som bestyrer har jobbet på flere av Norges mest anerkjente restauranter, men det er først og fremst friluftslivet og arbeidet med barn og unge som gjorde at hun fikk øynene opp for jobben.

– For meg er dette et kinderegg. Jeg brenner for friluftsliv, unge og mat. På Breivoll får jeg kombinert alt dette. Jeg har vært involvert i speideren siden jeg var 18 år og har drevet med mye med frivillig arbeid. Så dette er noe jeg har ønsket lenge, forteller hun. 

Som bestyrer på et DNT-anlegg må man være en form for tusenkunstner siden det er mange og forskjellige oppgaver som skal løses. Her får Langhus god hjelp fra nærmeste familie.

– Mannen min Tore er utdannet tømrer og har også markedsføringsbakgrunn, så jeg vil få verdifull hjelp der. Han vil nok bli et kjent ansikt for gjestene våre, sier Langhus. 

Hun beskriver seg selv som initiativrik og nekter ikke for at det ofte er mannen Tore som må innta rollen som realisten. 

– Jeg er idérik, har mye jeg ønsker å utrette og kan være dårlig til å se egne begrensninger. Tore er nok gjerne praktikeren av oss og den som er mer detaljorientert. Så sammen utgjør vi et veldig godt team, slår Langhus fast.

Den ferske bestyreren får mer enn nok å henge fingrene i. Til sommeren vil det stå ferdig et flytende kajakkanlegg som vil være med å forsterke satsingen på maritimt friluftsliv og etter bare et par uker i jobben har hun allerede flere egne prosjekter på blokken. Det første hun går i gang med er å få på plass en bålplass med kokegrop. 

– Jeg er veldig opptatt av å få på plass en skikkelig kokegrop der man kan lage bakte poteter, lammelår, arrangere turmat-kurs og lignende. Vi kommer også til å ha et fokus på lokalprodusert mat. Vi ønsker at Breivoll gård skal bli et godt utstillingsvindu for lokale produsenter, forteller hun.

Foto: Eivind Haugstad Kleiven