NY MEDLEMSREKORD

Daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, sammen med medlem nummer 80.000, Lene Normann Olsen
Daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, sammen med medlem nummer 80.000, Lene Normann Olsen

DNT Oslo og Omegn passerte denne uken 80.000 medlemmer. Noe som betyr at om man skulle holdt årsmøte for alle medlemmene våre ville vi fylt Valle Hovin - to ganger. 

Årets sommer går ikke inn i historiebøkene som tidenes beste. Snarere tvert imot. Men de til tider dårlige forholdene har slett ikke påvirket medlemsveksten. DNT Oslo og Omegn har nå passert 80.000 medlemmer og Henning Hoff Wikborg mener det er et tegn i tiden at folk vil bruke naturen i stadig større grad til rekreasjon. - Dette er en milepæl og det viser bare hvor godt vårt tilbud treffer. Vi har et tilbud som er viktig for mennesker som ønsker gode turopplevelser. Det viser også at alle undersøkelsene om mennesker sitt ønske om å bevege seg i naturen faktisk stemmer. Det er det mennesker vil og det er et ønske som står veldig sterkt i Norge, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg. 

Nummer 80.000

25 år gamle Lene Normann Olsen ble medlem nummer 80.000. Fredrikstad-jenta som er bosatt i Oslo beskriver seg selv som relativt nyfrelst DNT'er.

- Det er kjæresten til broren min som er grunnen til at jeg ble så glad i dette. Hun lærte meg å se på friluftslivet som mer enn bare trening. Helheten av det å gå i fjellet med mennesker du er glad i, roen man finner og rett og slett å sette pris på den storslåtte naturen. Så det er vel egentlig hennes fortjeneste at jeg ble medlem nummer 80.000, sier Normann Olsen. 

Noe hun setter ekstra pris på er roen turer i fjellet gir og effekten det har på folk.

- Jeg finner roen og liker den kombinasjonen av at man koser seg samtidig som man er i bevegelse. Jeg er også en veldig sosial person og på fjellet møter man så mange hyggelige mennesker. Jeg tror det der er noe som ligger latent i nordmenn. Når man drar ut i naturen tar man av seg masken. Det er ingen som kommenterer klær, man bryr seg ikke om hvor folk kommer fra og mange av fordommene forsvinner, konstaterer hun.

I vinden

Som medlem nummer 80.000 fikk Normann Olsen overlevert en DNT-nøkkel, lue, sitteunderlag og et gratis klatrekurs. Markedssjef i DNT Oslo og Omegn, Kari Merete Horne, så sitt snitt til å invitere henne med på neste års Marka24 da de møttes. Noe hun resolutt takket ja til.

Horne synes det er gledelig at nummer 80.000 ble et ungdomsmedlem – et segment DNT Oslo og Omegn har hatt god vekst i.

- Det viser at det er trendy og populært å være ute og oppleve naturen. Friluftsliv er i vinden og at vi får inn spreke nye medlemmer er med på at vi fornyer oss, sier Horne.