Asker: Wentzelhytta er klar for booking

Wentzelhytta på toppen av Vardåsen er nå klar for booking. Herfra har du flott utsikt mot fjorden.
Wentzelhytta på toppen av Vardåsen er nå klar for booking. Herfra har du flott utsikt mot fjorden. Foto: Janet Bydal

Ønsker du imponerende utsikt og en lett tilgjengelig og koselig hytte? Den ubetjente DNT-hytta Wentzelhytta som ligger på toppen av Vardåsen i Asker, kan nå bookes.

Nå er Wentzelhytta i Asker klar til å ta imot overnattingsgjester - bare husk å forhåndsbooke. Hyttta ligger ikke så langt fra Borgen i Asker, og er lett tilgjengelig. 

Men ikke nok med at denne koselige hytta har enkel adkomst - her er det også en fantastisk utsikt! På toppen av Vardåsen ser du fjorden, Marka og ut over store deler av bygdene i Asker, og det er på denne toppen hytta ligger. Her er det muligheter for å vandre på merkete stier, klatre i spennende fjellsider, sette utfor i slalåmbakken like ved om vinteren og bade i Vardetjern om sommeren.

Wentzelhytta er en ubetjent DNT-hytte. Som for de andre ubetjente marka-hyttene, forhåndsbestiller du hele hytta, til en fastpris. Hytta har et soverom på hemsen med fire senger. I første etasje er det et romslig oppholdsrom. I tillegg har DNT Oslo og Omegn bygget en stor gapahuk og et tredelt uthus med boder og utedo.

Adkomst

Det er kun en drøy kilometer å gå opp til hytta fra parkeringen ved Vardåsen skisenter. I ut.no finner du informasjon om de forskjellige adkomstmuligheten med bil, tog og buss.

Les alt om hytta på ut.no

På ut.no finner du all informasjon om hytta. Som at du må ha med deg drikkevann og hvilke smitteverntiltak som gjelder. 

Les om Wentzelhytta på ut.no: Wentzelhytta 

Bestill overnatting på Wentzelhytta her.

Av smittevernhensyn må all overnatting forhåndsbestilles, og det er  nå ikke tillatt med dropin og dagsbesøk på de ubetjente Marka-hyttene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Asker Turlag har fire hytter

DNT Oslo og Omegn/Asker Turlag leier hytta av Asker kommune. Nå har Asker Turlag fire hytter som de deltar i drift og vedlikehold av:

HovdehyttaSmåvannsbuHalvorsenhytta og Wentzelhytta samt gapahuken på Haveråsen.

Bli kjent med Asker Turlag.

Ikke medlem i DNT ennå?

Les om tilbudet til nye medlemmer her:

Skrevet av Siri G. Bekkhus 4. september 2020