Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Det nærmer seg en annerledes 
​​​​​​​Kom Deg Ut-dag

I år inviterer vi til digital Kom Deg Ut-dag, slik at dere kan velge fottur selv.
I år inviterer vi til digital Kom Deg Ut-dag, slik at dere kan velge fottur selv. Foto: Marius Dalseg Sætre

Høstens Kom Deg Ut-dag blir annerledes. Det blir mer fokus på å nyte stillheten og naturen, med markaturer på egenhånd og fellesturer i mindre grupper. I år blir det ingen store arrangementer med flere tusen deltakere slik vi har hatt tidligere.

Det nærmer seg DNTs årlige store høstarrangement Kom Deg Ut-dagen. I alle år har vi hatt store arrangementer på Sognsvann, Breivoll Gård og mange andre steder, de største med flere tusen besøkende.

Men i år må vi gjøre det ganske annerledes. På grunn av smittesituasjonen i forbindelse med Covid19 inviterer vi alle ut - men for det meste på egen hånd! Vi inviterer til noen fellesturer med forhåndspåmelding, og kommer også til å gi dere flotte forslag til turer dere kan gå sammen med familie og venner, noen av dem på litt mindre kjente stier.  Vi kickstarter søndag 6. september, og foreslår at dere tar noen av turene utover i uken etterpå også.

Markaturer på egenhånd


Vi inviterer alle til å komme seg ut på tur i eget nærmiljø, og vi kommer til å legge ut turforslag i alle våre kanaler. Det blir turer på blåmerkete stier i Østmarka, Nordmarka, Lillomarka, Krokskogen, Kjekstadmarka, Vestmarka, Bærumsmarka, Romeriksåsene og Sørmarka. 

Les også:

Kobberhaughytta.
Kobberhaughytta. Foto: Marius Dalseg Sætre

Kobberhaughytta, Breivoll og Sæteren

Det blir ikke store arrangementer på disse flotte anleggene våre 6. september i år. Men bestyrerne deler sine favoritt-turer. Ønsker du å overnatte på Kobberhaughytta? Husk å forhåndsbestille.

Les mer om:

Fellesturer på Kom Deg Ut-dagen

Både DNT Oslo og Omegn og de lokale turlagene arrangerer fellesturer søndag 6. september og i uken etterpå. Dette er turer som du må melde deg på:

Huldreheim, Østmarka
Huldreheim, Østmarka Foto: Marius Dalseg Sætre

Overnattingstur til de ubetjente Markahyttene

Dessverre er det for tiden ikke mulig med dropin og dagsbesøk på de ubetjente Markahyttene. Men overnattingstur til en av de 31 koselige hyttene i Oslomarka kan du ta. Bare husk at du må forhåndsbestille og -betale for oppholdet. Nå er det hele hytta som bestilles og det er fastpris pr. døgn. 

Les mer om overnatting på de ubetjente DNT-hyttene i Marka.

BLI MEDLEM FOR 2020 - FÅ 2021 PÅ KJØPET!

Supertilbud på Kom deg ut-dagen og ut hele uken. 

Gjelder fra 5 til 11. september ved innmelding på dnt.no!

Meld deg inn! 

DNT Oslo og Omegn arrangerer ferskingkurs ute i det fri!

Dette er et praktisk kurs der deltakerne selv skal få prøve seg på bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart, kompass og turplanlegging. Man lærer også om bekledning, pakking av dagstursekk, allemannsretten, stier og merking, og DNTs tilbud. Med jevne mellomrom settes det opp nye kurs.

Les om DNT Oslo og Omegn sine Ferskingkurs.

Litt fersk når det gjelder friluftsliv?

Friluftsliv gjøres best utendørs! Allikevel har DNT laget noen digitale friluftskurs som du kan ta for en fin, trygg og spennende friluftsopplevelse. De er helt gratis.

Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Siri G. Bekkhus 31. august 2020