Kajakkaktiviteter med ledige plasser - oppdatert 6. januar

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakk-aktivitetene er svært populære og nye tilbud kommer stadig til! Du kan være med på kurs, tur eller leie kajakk - hele året. Husk at medlemskap i DNT gir medlemspris :-)

Vi er svært glade for at DNT Oslo og Omegns kajakk-aktiviteter kan fortsette. Under hver tur/hvert kurs kan du lese om smitteverntiltakene.  DNT Oslo og Omegn sine kajakkaktiviteter gjennomføres i henhold til gjeldende nasjonale og lokale smitteverntiltak.

Mørkepadling fra Friluftshuset i Oslo.
Mørkepadling fra Friluftshuset i Oslo. Foto: Oda Lassen-Urdahl

Mørkepadling - se Oslo fra sjøen

12 datoer er satt opp pr. 6. januar

Disse turene ledes av våre lokalkjente kajakkguider. Bli med på padletur i mørket for å se Oslo og indre Oslofjord fra sjøen. Dette er en fin opplevelse som de færreste får oppleve. Vi padler, tar bilder og opplever lyset fra byen, samt nesten helt mørke områder ved Gressholmen. Oppmøtested er Friluftshuset på Sørenga. 

Dette er datoene:

 •  7. januar - 1 ledige plass (pr. 6. jan.)
 • 14. januar - 6 ledige plasser (pr. 6. jan.)
 • 21. januar - 3 ledige plasser (pr. 6. jan.)
 • 28. januar - 1 ledige plass (pr. 6. jan.)
 • 4. februar - 8 ledige plasser (pr. 6. jan.)
 • 11. februar - 6 ledige plasser (pr. 6. jan.)
 • 18. februar - 8 ledige plasser (pr. 6. jan.)
 • 25. februar - 8 ledige plasser (pr. 6. jan.)
 • Det er også satt opp Mørkepadling i mars.

Les om og meld deg på Mørkepadling - se Oslo fra sjøen


Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakk vinterpadling fra Sørenga

Bli med på padletur fra Sørenga i vinterlandskap. Vår erfarne turleder tar deg med på rundtur i Oslofjorden. Tørrdrakt, neoprensko, neoprenvotter, kajakk, åre, vest og spruttrekk er inkludert i prisen. Medlemspris for deg som er medlem i DNT Oslo og Omegn. Det er satt opp til sammen 12 kurs i januar, februar og mars.Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakk Introkurs i Oslofjorden 

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom praktiske øvelser skal kurset lære deg det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling.

Det er satt opp 12 introkurs fra 16 januar og ut april: 

Kajakk Grunnkurs Sørenga

Grunnkursene går over to dager med utgangspunkt på Friluftshuset på Sørenga.  Kurset gir våttkort og er en introduksjon i bruk av havkajakk. Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring padler vi en tur ut på fjorden og bruker de mange øyene som base for trening og praktiske øvelser.

Se alle de 44 introkursene og grunnkursene som er satt opp frem til og med 3. juli:  
Kajakk Introkurs / Kajakk Grunnkurs Sørenga - finn tidspunktet som passer for deg og meld deg på.

Hva er forskjellen på Introkurs og Grunnkurs?

For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk av DNT Oslo og Omegn, på Sørenga eller på Breivoll Gård.

Helårsutleie av kajakk både fra Sørenga og fra Breivoll Gård.
Helårsutleie av kajakk både fra Sørenga og fra Breivoll Gård. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakkutleie

   Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden:

 • Her er det drop-in for leie av kajakk i gårdskafeens åpningstider, året rundt, så sant det ikke er is. Obs: Ikke utleie av våtdrakt/tørrdrakt - du må kle deg etter forholdene.
 • Adkomst: Breivoll Gård ligger innerst i Bunnefjorden i Ås kommune. Du kan enkelt komme deg dit med egen bil eller med buss.
 • To må padle sammen og mist én må ha våttkort.
 • Les om kajakkutleie på Breivoll og om Breivoll Gård

   Friluftshuset på Sørenga: 


Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Artikkelen er skrevet 15. september 2020, oppdatert 22. september, 2. og 7. oktober og 17. og 25. november, 15. og 16. desember og 6. januar 2021.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 6. januar 2021