Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Kajakkaktiviteter med ledige plasser 

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Oppdaterting 22. februar 2020:
Nå som smitteverntiltakene er lettet litt på for utendørs aktivitet også for voksne, åpner vi for kajakkturer og -kurs, i tillegg til kajakkutleie. I  vinter skjer alt fra Friluftshuset på Sørenga i Oslo. Husk at medlemskap i DNT gir medlemspris :-)

 - Nå kommer sola igjen, og det blir helt fantastisk å være ute på fjorden! På denne tiden har vi sjøen helt for oss selv, sier Kristoffer Vandbakk. Han jobber med DNT Oslo og Omegns tilbud på fjorden og gleder seg over at turer og kurs igjen kan arrangeres. Og legger til at tørrdrakt er med i prisen på kurs og turer. - Da holder du deg garantert varm og god, lover den erfarne padleren.

DNT Oslo og Omegn sine kajakkaktiviteter gjennomføres i henhold til gjeldende nasjonale og lokale smitteverntiltak. Under hver tur/hvert kurs kan du lese om tiltakene. F.eks. er antall deltakere tilpasset smittevernreglene og det er ikke nødvendig med munnbind ute på fjorden, kun den lille stunden man er innendørs.

Mørkepadling fra Friluftshuset i Oslo.
Mørkepadling fra Friluftshuset i Oslo. Foto: Oda Lassen-Urdahl

Mørkepadling - se Oslo fra sjøen

Hver torsdag fra 25. februar

Disse turene ledes av våre lokalkjente kajakkguider. Bli med på padletur i mørket for å se Oslo og indre Oslofjord fra sjøen. Dette er en fin opplevelse som de færreste får være med på. Vi padler, tar bilder og opplever lyset fra byen, samt nesten helt mørke områder ved Gressholmen. Oppmøtested er Friluftshuset på Sørenga. 

Dette er datoene:

 • 25. februar - 7 ledige plasser (pr. 22. feb.)
 •  4. mars - 4 ledige plasser (pr. 22. feb.)
 • 11. mars - 6 ledige plasser (pr. 22. feb.)
 • 18. mars - 8 ledige plass(pr. 22. feb.)
 • 25. mars - 4 ledige plasser(pr. 22. feb.)

Les om og meld deg på Mørkepadling - se Oslo fra sjøen


Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakk vinterpadling fra Sørenga

Bli med på padletur fra Sørenga i vinterlandskap. Vår erfarne turleder tar deg med på rundtur i Oslofjorden. Tørrdrakt, neoprensko, neoprenvotter, kajakk, åre, vest og spruttrekk er inkludert i prisen. Medlemspris for deg som er medlem i DNT Oslo og Omegn. Det er satt opp 4 kurs fra nå og ut mars.


Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakk Introkurs i Oslofjorden 

Kajakk Introkursene går annen hver lørdag fra og med 27. februar. På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom praktiske øvelser skal kurset lære deg det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling.

Kajakk Grunnkurs Sørenga

Grunnkursene går over to dager med utgangspunkt på Friluftshuset på Sørenga.  Kurset gir våttkort og er en introduksjon i bruk av havkajakk. Det tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring padler vi en tur ut på fjorden og bruker de mange øyene som base for trening og praktiske øvelser.

Fra mai måned har vi også satt opp kurs fra Gressholmen i Indre Oslofjord og fra Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden.

Her kan du se alle de 191 kajakk- og kanokursene som er satt opp:
Kajakkkurs - og enkelte kanokurs - 2021. Finn dato som passer for deg og meld deg på.

Hva er forskjellen på Introkurs og Grunnkurs?

For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk av DNT Oslo og Omegn, på Sørenga eller på Breivoll Gård.

Alle kursene er tilpasset gjeldende retningslinjer knyttet til koronasituasjonen. Du finner informasjon under hvert enkelt kurs. F.eks. må man nå komme ferdig skiftet fordi garderobene ikke er i bruk.

Helårsutleie av kajakk både fra Sørenga og fra Breivoll Gård. - når fjorden er isfri.
Helårsutleie av kajakk både fra Sørenga og fra Breivoll Gård. - når fjorden er isfri. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakkutleie


Friluftshuset på Sørenga: 

 • Her er det drop-in på leie av kajakk hele året. Du henter ut kajakken i Friluftshusets åpningstider. Gratis utlån av våtdrakter i vinterhalvåret. Husk å ha med deg ull, vindjakke, lue, votter og sko selv.
 • Adkomst: Friluftshuset ligger ti minutters gange mot Sjøbadet fra Oslo S.
 • To må padle sammen og minst én må ha våttkort.
 • Les om kajakkutleie fra Friluftshuset og om Friluftshuset. Her finner du også informasjon om smitteverntiltakene.


Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden:

NB: Fjorden her er islagt. Men når isen er gått, vil det igjen være klart forkajakkutleie fra Breivoll Gård.

 • Her er det drop-in for leie av kajakk i gårdskafeens åpningstider, året rundt, så sant det ikke er is. Obs: Ikke utleie av våtdrakt/tørrdrakt - du må kle deg etter forholdene.
 • Adkomst: Breivoll Gård ligger innerst i Bunnefjorden i Ås kommune. Du kan enkelt komme deg dit med egen bil eller med buss.
 • To må padle sammen og mist én må ha våttkort.
 • Les om kajakkutleie på Breivoll og om Breivoll Gård. Her finner du også informasjon om smitteverntiltakene.​​​​​​​ 


Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Artikkelen er skrevet 15. september 2020, oppdatert 6. januar 2021 og 22. februar.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 22. februar 2021