Nærtilbudet for seniorene starter igjen

Når aktivitetene for seniorene nå starter igjen, er det med påmelding og smitteverntiltak.
Når aktivitetene for seniorene nå starter igjen, er det med påmelding og smitteverntiltak. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Det er veldig hyggelig at vi nå starter opp igjen med næraktiviteter for seniorene. Noe er annerledes enn før: Det er påmelding til alt, og noen smitteverntiltak. Velkommen til Friluftstrimmen, Nærturene,  Kajakkaktivitete,  Friluftsyogaen og turer med Seniorgruppa!

Friluftstrimmen

Dette er et gratis utendørs styrke- og balansetrening som foregår i Frognerparken ved Frognerbadet torsdager kl. 10-11 , i Tøyenparken onsdager kl. 10 - 11 og i Torshovparken mandager kl. 10 - 11.

Du kan lese alle detaljer om Friluftstrimmen for seniorer, også hvordan du melder deg på, her: Om Friluftstrimmen

Les om smitteverntiltakene vi gjør og hva som kreves av deltakerne lenger ned i artikkelen og under hver aktivitet.

Velkommen med på sprek, morsom og sosial utendørstrim!

Når Nærturene med Aktiv i 100 starter igjen, vil man måtte passe på å holde minst en meter avstand.
Når Nærturene med Aktiv i 100 starter igjen, vil man måtte passe på å holde minst en meter avstand. Foto: Lisbeth Hildremyr

Nærturene

Nærturene - Aktiv i 100 - er et tilbud til alle som ønsker å delta i hyggelige turfellesskap på dagtid. Det er sosialt og hyggelig å gå på tur med andre som bor i nærheten av der du bor, og du får frisk luft og mosjon. Vi går på stier og veier i nærheten av der folk bor. Det er gratis å være med på turene.

Noe er annerledes i forhold til tidligere: Av hensyn til smittevern må vi vite hvem som deltar på turene. Alle deltakere må derfor registrere seg på oppmøtestedet, hvor turleder lager komplett deltakerliste. De lokale turlagene kan ha litt andre påmeldingsrutiner, og det kan du lese om under hver enkelt tur.

Vi ber alle ta med antibac til eget bruk. Se forøvrig mer informasjon om smittevern lenger ned i artikkelen og under hver aktivitet.

Her finner du alle Nærturene etter dato. Du klikker deg inn på den enkelte turen for å lese alt om den og melde deg på:Nærturer med Aktiv i 100 etter dato

Her kan du lese mer om Aktiv i 100 og se alle oppmøtestedene: Aktiv i 100

Velkommen med på tur i ditt nærmiljø!

Kajakk-kurs og kajakktur for seniorer har begge noen ledige plasser.
Kajakk-kurs og kajakktur for seniorer har begge noen ledige plasser. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakk

Dette tilbudet har også så smått startet. Så drømmer du om å lære kajakkpadling eller være med på kajakktur, så er det bare å melde seg på!

Kajakk Introkurs på Friluftshuset, Sørenga 18. august. 2 ledige plasser pr. 13. august.

Kveldstur på Oslofjorden 25. august. Flere ledige plasser pr. 13. august.

Hva er vel bedre enn å padle på fjorden, høre klukkingen fra vannet som treffer kajakken og virkelig se fjorden på nært hold:-) Bli med!

På varme, fine dager tar vi yogatimen i det fri - på Sørenga.
På varme, fine dager tar vi yogatimen i det fri - på Sørenga. Foto: May-Liss Hansen

Friluftsyoga - 16 uker høsten 2020 - på Sørenga

Dette er yoga som er spesielt tilpasset for deg over 60 år. Vi jobber med bevegelighet, styrke, balanse, pust, avspenning og tilstedeværelse.  Det er en rolig og skånsom trening som tilpasses hver enkelt. 

På varme, fine dager prøver vi oss på friluftsyoga i fantastiske omgivelser og med frisk sjøluft i ansiktet - på Sørenga. Hvis det er ruskevær, går vi inn i Bystua på Friluftshuset.

Du kan lese alt om kurset, inklusive påmelding og smitteverntiltak her: Friluftsyoga høst for seniorer. Oppstart er allerede 18. august. Pr. 14. august er det 3 ledige plasser.

Du kan også lese mer om yoga i det fri her: Friluftsyoga

Seniorgruppa inviterer blant mye annet til kaffebåltur i Lillomarka.
Seniorgruppa inviterer blant mye annet til kaffebåltur i Lillomarka. Foto: Helle Andresen

Fotturer med Seniorgruppa

Seniorgruppa er en dugnadsbasert gruppe i DNT Oslo og Omegn for alle over 60 år. Gruppa arrangerer hyggelige turer på torsdager og søndager. Nå er det påmelding til alle disse turene også. 

Hva med en tur i flyktnigenes fotspor, i Lillomarka, til Hjellsåstårnet i Gaupesteinmarka eller langs Øverlandselva? For å nevne noen av turene. Her kan du se alle turene og melde deg på: Turer som Seniorgruppa arrangerer.

Du kan lese mer om Seniorgruppa her: Seniorgruppa.


Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn til hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. 

Deltakelse på våre turer og aktiviteter forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd.

Velkommen til Friluftstrim i Oslos parker igjen. Nå må alle holde 1 meters avstand, være friske og melde seg på på forhånd.
Velkommen til Friluftstrim i Oslos parker igjen. Nå må alle holde 1 meters avstand, være friske og melde seg på på forhånd. Foto: Thomas S. Pettersen

Artikkelen er oppdatert 14.08.2020.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 13. august 2020