Fremdeles god plass på DNT-hytter i sommer

Selvbetjeningshytta Stølsdalen har mye ledig plass i sommer.
Selvbetjeningshytta Stølsdalen har mye ledig plass i sommer. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Ønsker du en liten, koselig selvbetjeningshytte helt for deg selv, som Stølsdalen? Eller opphold på betjent hytte med god service og selskap av flere, som Krækkja Turisthytte? Det er fremdeles noe ledig på DNT-hyttene i juli og mye ledig i august. Men husk å forhåndsbestille plass.

Her er tre selvbetjente hytteperler som ikke er så kjent, og som foreløpig har mye ledig plass i sommer. Du booker hele hytta:

Stølsdalen i Breheimen er opprinnelig en seter som i dag er bygd om til selvbetjeningshytte. Terrenget er ulendt med skrenter og ufser som kan gjøre framkommeligheten noe anstrengende. Men vel framme angrer du ikke, for her har du god utsikt over fjellheimen, og fra denne inngangsporten til Breheimen er turmulighetene mange.

Fra toppene i nærheten kan du skue utover såvel Jotunheimen som Breheimen. Legger du turen nedover til eksempelvis Vesldalen kan du oppleve eksempler på Breheimens kontraster. Der hersker den sommerlige frodigheten. 

Kan bestilles i perioden 26. juni til 15. oktober. Les mer og bestill overnatting på Stølsdalen Turisthytte.

Se så koselig det er på den selvbetjente DNT-hytta  Raudsjødalen .
Se så koselig det er på den selvbetjente DNT-hytta Raudsjødalen . Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Raudsjødalen i Femundsmarka ligger i et unikt seterlandskap med mye historie og et spesielt kulturlandskap. Om sommeren er det vei helt fram til Raudsjødalen, så hytta er lett tilgjengelig for barnefamilier.

Velger du å gå inn, kan du følge den T-merka stien fra Haugsvangen opp lia mot Langkletten, forbi Klettdalssetra og over til Raudsjødalen. Ta gjerne en avstikker til Spekehogget, et 3-400 meter dypt gjel med stupbratte kanter.

Legger du turen videre fra Raudsjødalen til Ellefsplass kan du oppleve kanskje områdets flotteste rute, med Raudsjødalsklettenes vakre utsikt, de stemningsfulle Raudsjøene og den storslagne utsikten mot Elgpiggen i sør.

Kan bestilles i perioden 26. juni til 15. oktober. Les mer og bestill overnatting på Raudsjødalen Turisthytte.

Knausen ligger vakkert på en frodig setervoll.
Knausen ligger vakkert på en frodig setervoll. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Knausen i Femundsmarka er ei gammel og koselig seterbu som ligger øverst på en frodig setervoll tett inntil skogen. Knausen er lett tilgjengelig og et fint utgangspunkt for turer i området. Sykkelveien går nesten til døra, og bomveien tar av fra hovedveien nede i Brydalen. Kjør til bom og gå langs vegen, ca. 2 km jevn motbakke, inn til Knausen. Vær oppmerksom på at veien etter bommen er privat, og det er ikke lov å kjøre inn med bil. Besøker du Knausen så garanterer vi at du får en rolig aften i et flott kulturlandskap før du legger turen videre. 

Kan bestilles i perioden 26. juni til 15. oktober. Les mer og bestill overnatting på Knausen Turisthytte.

Nyttige lenker om selvbetjeningshyttene

Her kan du se hvordan du booker plass på selvbetjeningshyttene: De selvbetjente fjellhyttene er klare for booking

Her kan du se finne svar på hva som er annerledes på våre selvbetjente og ubetjente hytter i fjellet på grunn av korona-situasjonen: Spørsmål og svar rundt fjellhyttene

Om dagsbesøk, telting med mer: Nytt om hyttene

Her finner du alle DNT Oslo og Omegn sine godt og vel 50 selvbetjeningshytter fordelt på fjellområder. Eller søk opp hyttene på ut.no

Det kan bli like flott i fjellet denne sommeren, slik det var i Jotunheimen sommeren 2018.
Det kan bli like flott i fjellet denne sommeren, slik det var i Jotunheimen sommeren 2018. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Velg blant 21 betjente fjellhytter

Ønsker du mer komfort, betjening som klargjør rommene og lager mat, som gir gode turtips og i det hele tatt gjør sitt beste for at du skal få et godt opphold?

Da er betjent DNT-hytte tingen! Alle de 21 betjente hyttene til DNT Oslo og Omegn har godt med booking i juli, men det er fremdeles ledig plass. Det lønner seg da å bestille nå. I august er det foreløpig mye ledig på alle sammen. Bestyrerne anbefaler at du ikke venter for lenge med å forhåndsbestille, slik at du får plass på hytta du har som førstevalg.

Kanskje du velger en av disse hyttene:

Krækkja Turisthytte på Hardangervidda 

På Hardangervidda får du oppleve de store, flate viddene, spektakulære fosser og du har fiskemuligheter.
Krækkja Turisthytte er betjent og ligger ved Storkrækkja med utsyn mot Hallingskarvet, her er det kulturminner .

Adkomst: Om sommeren kan du ta buss/tog til Geilo og lokalbuss videre til Fagerheim. Herfra er det 5 km å gå. Person- og bagasjetransport med båt etter avtale med vertskapet. Eventuelt med bil til Fagerheim (P). For togtider se vy.no og for busstider se skyss.no.

Signe Søndrål og Per Martin Bjerke er bestyrere på Krækkja og ønsker velkommen til hytta.

Bestill opphold på Krækkja Turisthytte

Krækkja, betjent hytte på Hardangervidda.
Krækkja, betjent hytte på Hardangervidda. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Litlos Turisthytte på Hardangervidda

Litlos ligger på kanten av vestlandsnatur i et meget fiskerikt område. Hytta ligger fantastisk til med flotte turmuligheter utenom merkede stier. Med Litlos som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. I tillegg er hytta både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur gjennom området.

Adkomst: I sommersesongen går det ekspressbuss Oslo/Bergen til Røldal og videre med drosje til Valldal og på setervei til Middalsbu (selvbetjeningshytte). Herfra er det en tur på ca 6 timer inn til Litlos. 

Bestyrer Jarle Viskjer ønsker velkommen til Litlos. 

Bestill opphold på Litlos Turisthytte.

Litlos Turisthytte på Hardangervidda sommeren 2019.
Litlos Turisthytte på Hardangervidda sommeren 2019. Foto: Line Hårklau

Snøheim Turisthytte på Dovrefjell

Snøhettamassivet er imponerende der det rager over fjellviddene på Dovre, og Snøhetta er Norges høyeste fjell utenom Jotunheimen.

Snøheim, betjent - her serverer bestyrerne mat på lokale råvarer, forteller gjerne hyttas historie og gir gode turtips. Bestill overnatting på Snøheim Turisthytte og  bestill plass på skyttelbussen til/fra Snøheim. Denne sommeren må du også forhåndsbestille plass på skyttelbussen.

Adkomst: Du kan lese hvordan du kommer deg til Snøheim Turisthytte her.

Marit og Kjell Hjellødegård er bestyrere på Krækkja, og de ønsker hjertelig velkommen!

Snøheim Turisthytte høsten 2019..
Snøheim Turisthytte høsten 2019.. Foto: Monica Hägglund Langen

Føremeldinger og informasjon om bruer

Før du legger ut på tur, må du sjekke føremeldingene. Det er særlig viktig å sjekke bruene der du skal gå. Du må være forberedt på at det kan ligge snø. Det kan også være veldig lurt å kontakte bestyrerne på de betjente hyttene i området du skal til.

Føremeldingene finner du her.

De betjente hyttene fordelt på fjellområder finner du her.

Sommerbru i Jotunheimen.
Sommerbru i Jotunheimen. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Trenger du turtips? Kontakt/besøk Tursenteret i Storgata 3 i Oslo.

Trenger du utstyr til fjellturen? Kontakt Tursenteret (se over) eller gå til dntbutikken.no

Ønsker du rabatt på hyttene, utstyret og turene? Meld deg inn i DNT

GOD FJELLTUR!

Skrevet av Siri G. Bekkhus 1. juli 2020