Brebua ved Finsehytta åpner 15. juli

Brebua på Finse åpner 15. juli. Den splitter nye selvbetjeningshytta er eneste overnattingssted på Finse sommeren 2020.  Husk å forhåndsbestille.

Koselig oppholdsrom i den nye Brebua. (Bildet er tatt da vi hadde befaring og hjemmekontor i mai 2020.)
Koselig oppholdsrom i den nye Brebua. (Bildet er tatt da vi hadde befaring og hjemmekontor i mai 2020.)

Endelig kan vi åpne den nye selvbetjeningshytta Brebua på Finse. På grunn av byggearbeid på Finsehytta og at hotellet Finse 1222 er stengt denne sommeren, er det ekstra fint å kune åpne hytta. Som eneste overnattingssted på Finse sommeren 2020.

Brebua er splitter ny og har 44 sengeplasser, et hyggelig oppholdsrom samt kjøkken, tørkerom, dusjer og doer.

Hytta har det du trenger av mat og utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er strøm på hytta, peis og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, støvsuging, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Alle gjester må ha med en ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar.

Brebua er låst med DNT-nøkkelen.

Byggeplass på Finse denne sommeren

Vær forberedt på at det nå er en stor byggeplass ved Finsehytta. Brebua ligger på tunet til Finsehytta og det er derfor sannsynlig at du vil oppleve byggestøy og utstyr/maskiner som "forstyrrer" den eller så vakre utsikten. Vi beklager ulempene.

Hund på tur

Brebua har to hunderom, ett rom med seks og ett med fire sengeplasser og hundebur i underetasjen. Det er egen inngang til disse rommene.

Betaling

Overnatting forhåndsbestilles og forhåndsbetales, dette gjelder hunderommene også. Kjøp av mat og lakenpose/engangssengesett etterbetales på hytta med appen "DNT Hyttebetaling". Med denne appen kan du enkelt betale for mat og annet på alle de selvbetjente hyttene til DNT. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

På Brebua er hvert rom og hver seng nummerert, og bookingen er knyttet til konkrete senger. 

Adkomst

Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Brebua ligger 300 meter fra Finse stasjon. Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo eller Ustaoset. Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Så tar du toget videre til Finse.

Les mer om Brebua, inklusive smitteverntiltak, og forhåndsbestill plass her: Brebua

Fra Rallarvegen, mellom Finse og Flåm.
Fra Rallarvegen, mellom Finse og Flåm. Foto: André Marton Pedersen

Alternative overnattingsmuligheter


Hvis du skal sykle Rallarvegen, anbefaler vi at du planlegger overnatting på Haugastøl Turistsenter og den selvbetjente DNT hytta Hallingskeid. Begge steder må du må bestille opphold.

For fjellvandrere anbefales et tidlig tog til Finse og fottur videre til Geiterygghytta. Hvis du skal mot Krækkja Turisthytte, anbefaler vi å starte turen fra Ustaoset via Tuva.

Hyttene finner du i ut.no: Hauagastøl, Hallingskeid, Geiterygghytta, Krækkja Turisthytte, Tuva Turisthytte.


Finsehytta - klar til sommeren 2021

Endelig får Finsehytta en etterlengtet utbedring og et ansiktsløft. Arbeidet skal være klart til sommeren 2021.

Hvis du ønsker å lese mer om byggesaken på Finsehytta, kan du lese her: Byggestart på Finsehytta

Finsehytta er stengt pga ombygging. Overnatting må skje på Brebua ved siden av, som forhåndsbookes.
Finsehytta er stengt pga ombygging. Overnatting må skje på Brebua ved siden av, som forhåndsbookes. Foto: DNT Oslo og Omegn

Skrevet av Siri G. Bekkhus 26. juni 2020