Aktiviteter i nærmiljøet starter igjen

Vi ønsker velkommen på nærtur/Aktiv i 100 igjen!
Vi ønsker velkommen på nærtur/Aktiv i 100 igjen! Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Nå er det klart for trygge, hyggelige aktiviteter i nærmiljøet igjen! Nærturene/Aktiv i 100 og Lek deg sprek har startet. En ting er helt nytt: Det er påmelding til alle aktivitetene.

Velkommen på formiddagstur med turleder

DNT Oslo og Omegn har Aktiv i 100-grupper på tjue forskjellige steder i Oslo og Omegn. Alle ble avlyst da Norge stengte ned. Men nå starter de første opp igjen, og flere kommer etter hvert! De aller fleste Nærturene er formiddagsturer på stier og skogsveier, med turledere.

Kan vi friste med en fredagstur fra Ellingsrud,  en tirsdagstur fra Skøyen, torsdagstur ved Sognsvann eller ekstra lett nærtur på Tøyen mandager?
Sjekk også de lokale turlagene sine nettsider og fb-sider for å se hvilke turer de har startet med: Turlagene i DNT Oslo og Omegn.

Her kan du se alle Aktiv i 100-turene og melde deg på: Aktivi100/nærturere  

Nå kan barna leke seg spreke igjen, på Lek deg sprek

Aktivitetstilbudet for barn fra 7 - 12 år, en gang i uka fra kl. 17:30 - 19:00, har startet igjen.  Aktivitetsledere fra DNT Oslo og Omegn stiller opp. Tilbudet er gratis, akkurat som tidligere, men nå kreves det påmelding, hver gang. 

Les mer og meld på barna her: Lek deg sprek-arrangementene

Nå åpner aktivitetstilbudet Lek deg sprek igjen.
Nå åpner aktivitetstilbudet Lek deg sprek igjen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Vi følger myndighetenes råd om smittevern

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: FHI

Les også DNTs artikkel Turer og aktiviteter i 2020

Skrevet av Siri G. Bekkhus 19. mai 2020