Spørsmål og svar i Koronatiden

Oppdatert 6.april 2020

De fleste ansatte i DNT Oslo og Omegn er nå permittert, og vi har begrenset med ressurser til å besvare henvendelser. Når du sender e-post til ansatte i administrasjonen,  vil du motta automatisk svar om situasjonen i disse Korona-tider.  

Vi håper spørsmålene og svarene i listen under gir deg svar på noe av det du lurer på.

Men først; Les vår generelle artikkel om avlyste turer og stengte hytter her: https://www.dntoslo.no/artikler/nyheter/20007-turer-og-aktiviteter-avlyst-hytter-stengt/ 

1. Er alle turene og kursene i fjellet og marka avlyst? 

Alle turer og kurs i vinter, med forhåndsbooking, er avlyst. Dette gjelder fram til og med 1.mai. Men vi har ikke avlyst sommerens arrangementer i fjellet. 

 2. Er alle nærturene avlyst? 

Alle arrangementer uten forhåndspåmelding; Nærturene, friluftstrimmen, seniorbussen etc. er avlyst inntil ny beskjed blir lagt ut på våre nettsider www.dntoslo.no  Imellomtiden finner dere mange fine forslag til nærturer på www.ut.no 

3. Kan jeg avbestille turer/arrangementer  jeg har bestilt til våren og sommeren? 

Ja, du kan avbestille, men du må forholde dere til gjeldende regler for avbestilling: https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/  Husk å oppgi ditt kontonummer hvis du skal avbestille.

4. Får vi tilbakebetalt pengene vi har betalt inn for avlyste turer og kurs?

Samtlige deltakere på arrangementer som er avlyst pga Korona-situasjonen har fått/får beskjed direkte om avlysningen. Vi jobber nå med å finne løsninger for refusjoner og erstatninger. Vi ber om forståelse for at dette kan ta noe tid. 

5. Kan vi bli medlem og melde oss på turer og kurs til sommeren? 

Ja, dere er hjertelig velkomne til å bli medlem i DNT og til å melde dere på arrangementer til sommeren. Dette kan dere gjøre digitalt via våre nettsider.

6. Jeg ønsker å gi min støtte til DNT Oslo og Omegn i denne situasjonen. Hvordan kan jeg gjøre det?

Vi trenger sårt all støtte vi kan få, og den største hjelpen du kan gi nå er å bli medlem. Bli medlem her https://www.dntoslo.no/medlem/  Du kan også vippse en gave til DNT Oslo og Omegn på nr: 598897 - les mer om det her.

7. Er hyttene stengt? 

Ja, alle våre betjente og selvbetjente hytter i fjellet er stengt. Det samme gjelder hyttene i marka, som ikke kan bookes pr i dag, og som ingen kan benytte seg av. 

8. Er rutene i fjellet kvistet selv om hyttene er stengt? 

De kvistede rutene, som er satt ut allerede, vil ikke bli ettersett. De står til de faller ned. Noen kvistede ruter er også blitt tatt inn.  

9. Hvor kan jeg henvende meg hvis jeg har spørsmål til DNT Oslo og Omegn? 

Inntil videre kan dere ta kontakt med vårt infosenter på info@dntoslo.no og telefon 22 82 28 00. NB! Vi har for tiden begrenset åpningstiden fra 10-14, mandag-fredag.

10. Når vet jeg at DNT Oslo og Omegn er ordentlig i drift igjen? 

Følg med på våre nettsider www.dntoslo.no Her vil vi oppdatere om situasjonen og hva som skjer. Ellers forholder vi oss til myndighetenes anbefalinger om når man kan gå på jobb igjen. 

11. Støtte til DNT

Om du ønsker å støtte DNT Oslo og Omegn økonomisk har vi listet opp flere måter du kan gjøre dette på. Og vi takker enormt for all støtte vi får i denne tøffe tiden. Les mer om hvordan du kan støtte DNT Oslo og Omegn her. ​​​​​​​

12. Er DNT-butikken i Oslo åpen?

Nei, Tursenteret i Storgata 3 og Friluftshuset på Sørenga er stengt fram til 1. mai. Vår nettbutikk er derimot åpen hele døgnet, og selger kart og turutstyr med medlemsrabatt: DNTbutikken.no.

13. Kan jeg leie kajakk på Sørenga nå?

Nei, Friluftshuset og Kajakkutleien på Sørenga er dessverre stengt fram til 1. mai.


Vi oppfordrer dere alle til å gå på tur i nærmiljøet og å ta vare på hverandre. Vis hensyn! 

Mer informasjon om korona-situasjonen på Folkehelseinstituttet:  https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

Foto: Steinar Lauritzen

Skrevet av Camilla Horten 23. mars 2020