Turer og aktiviteter avlyst, hytter stengt

Foto: Marius Dalseg Sætre

Vi trapper opp vår viktigste dugnad for folkehelsa og tar derfor en pause med turer, kurs og aktiviteter. Hyttene i fjellet og i marka er stengt.

Turer og aktiviteter

Det er helt nødvendig at vi alle gjør det vi kan for å hindre spredning av koronaviruset. Ut ifra råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), har administrasjonen i DNT Oslo og Omegn valgt å avlyse alle turer og aktiviteter:

Vi avlyser alle turer og arrangementer med forhåndsbooking fram til og med 1. juni 2020. Andre turer og arrangementer er avlyst inntil videre. Vi håper å kunne arrangere aktiviteter i nærmiljøet igjen snart, etter retningslinjer fra myndighetene. 

Alle som har meldt seg på turer og kurs i det aktuelle tidsrommet, inkludert turledere, har blitt eller vil bli kontaktet direkte.

Vi ber om tålmodighet i forhold til spørsmål om refusjon, da dette er en svært krevende og ekstraordinær situasjon. Vi lover at alle skal få avklaring, men det vil ta noe tid.

Utsett hytteturen

Alle våre hytter holder stengt, foreløpig frem til 1. mai.

Myndighetene har oppfordret alle om å holde seg hjemme, og DNT ber alle respektere dette. Bruk av DNT sine hytter skal unngås nå, det er kun ved nødstilfelle at disse skal brukes.   

Betjente hytter, altså hytter med betjening og matservering holder stengt. Men av sikkerhetshensyn for de som ikke har kommet seg ned fra fjellet, har de nå et selvbetjeningskvarter, altså uten ansatte, men med mulighet for å finne matlager. Ved enkelte betjente hytter som ikke har mulighet for selvbetjeningskvarter er det et minimum av bemanning for å ivareta sikkerheten for de som ennå ikke har returnert hjem.     

Disse betjente hyttene er pålagt å stenge av kommunale smittevernmyndigheter:

  • Krækkja (vertskap tilstede dersom nød) 
  • Geiterygghytta (vertskap tilstede dersom nød)
  • Iungsdalshytta (vertskap er ikke tilstede, men hytta har selvbetjeningskvarter dersom nød) 
  • Gjendesheim (vertskap tilstede dersom nød)
  • Sota Sæter (vertskap tilstede dersom nød) 

På Fondsbu Turisthytte i Jotunheimen er også vertskap tilstede dersom nød.
Merk at beltebilen inn og ut fra Fondsbu er innstilt, etter pålegg fra kommunelegen.


De selvbetjente hyttene på fjellet er stengt. Hyttene er låst med DNT nøkkel, og er tilgjengelige som sikkerhet i denne perioden.

Vi kvister ikke vinterløyper i fjellet
Mandag 16. mars har DNT Oslo og Omegn besluttet at vi avslutter arbeidet med kvisting av vinter-ruter i fjellet. Det betyr at ruter som allerede er kvistet ikke blir re-kvistet og at vi ikke kvister i områder som som skulle bli kvistet fram mot påske.
DNT Oslo og Omegn har ansvaret for kvisting av ruter i følgende områder:
Jotunheimen, Breheimen, Skarvheimen, Langsua, Rondane, Alvdal Vestfjell og deler av Hardangervidda.
Grunnen til denne beslutningen er at vi fraråder folk å legge ut på tur i fjellet nå. Foreningen har også behov for å kutte kostnader.

Hyttene i nærområdene
I samme periode stenger vi også ned driften på våre betjente anlegg i nærmiljøet, nemlig Sæteren Gård i Bærumsmarka, Kobberhaughytta i Nordmarka og Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden.

Når det gjelder de ubetjente hyttene i Marka, stenger vi muligheten for å bestille seng/hytte i denne perioden. Og fra og med 16. mars er de ubetjente hyttene i Marka helt stengt. Du kan altså ikke gå inn i disse hyttene. 

  • DNT Oslo og Omegn er som mange andre organisasjoner, i en vanskelig situasjon pga Koronaviruset. Vi takker for hjelpen dersom dere velger å ikke kreve pengene tilbake.
  • Om dere ønsker tilbakebetaling, ber vi dere om å oppgi beløp. Merk at vi som regel ikke trenger kontonummer ved tilbakebetaling av markabestillinger, med mindre du har betalt med faktura. Send e-post med navn, bookingnummer og/eller  kopi av bookingbekreftelse til info@dntoslo.no.

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss på info@dntoslo.no

Hold deg oppdatert på Folkehelseinstituttets nettside om Koronaviruset.

Vi vil gjerne minne om at naturen fortsatt er døgnåpen, og der er det god plass. Hva med å gå ut på tur på egenhånd? I nærmiljøet kan du kjenne at sola varmer og puste inn frisk luft. Våren er her!

Gå ut i skogen og let etter vårtegn.
Gå ut i skogen og let etter vårtegn. Foto: Marius Dalseg Sætre

Artikkelen er oppdatert 12.3. kl. 17:22, 13.03. kl. 14:08 og 16.20, 16.03. kl. 11:15 og 13.07, 17.03. kl. 11:50, 16.04 kl. 09:28.