Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Vinterferie på Folkemuseet

Til tross for vekslende vær koste både små og store seg på Hovinkoia.
Til tross for vekslende vær koste både små og store seg på Hovinkoia. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Ta turen innom Folkemuseet i vinterferien og besøk Hovinkoia.

Et godt tips til barnefamilier - og andre - er å ta turen til Norsk Folkemuseum på Bygdøy. I friluftsdelen, oppe på en topp, ligger Hovinkoia idyllisk til. Der blir du tatt imot av smilende DNT-verter. I dag var det Kari Kjølstad og Maja Ulbrich som tok imot gjestene som var innom for å se hvordan en tradisjonell selvbetjeningshytte ser ut.’

– Jeg så på Facebook at det trengte hyttevakter og jeg tenkte det ville vært kjekt å bidra. Jeg er vokst opp like ved der Hovinkoia sto før, sier Kari Kjølstad.

– Det har vært alle tiders. Vi treffer mange fine folk og det har vært mye barn innom. I går satt vi en stor gjeng rundt bålet og koste oss, forteller Maja Ulbrich.

Hver dag i vinterferien fra kl. 11-16 er det frivillige fra DNT Oslo og Omegn på plass. De serverer kaffe og toddy inne i hytte og forteller om DNT og om hytta. Inne kan dere også spille kort og brettspill. På bålet utenfor hytta blir det grilling av søte, gode bananer med sjokolade og popping av popkorn. Natursti med åtte poster ender opp rett nedenfor DNT-hytta.

Norsk Folkemuseum besøkes av over 300 000 gjester fra minst 1000 nasjonaliteter hvert år, og fenomenet hyttetur er nå en del av den permanente utstillingen rettet mot reisende fra hele verden. Hovinkoia ble reist på Ringerike i 1937. I 2016 ble hytta tatt ned og bygget opp i Slottsparken i Oslo, i anledning Kongeparets 25 årsjubileum som regentpar. Nå er koia plassert på Norsk Folkemuseum på Bygdøy, som en del av 150-årsjubileet til DNT.