Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Ta sikre veivalg: Meld deg på  skredkurs

Et DNT-skredkurs gir deg nyttige verktøy for sikrere ferdsel i vinterfjellet. Her fra tidligere kurs.
Et DNT-skredkurs gir deg nyttige verktøy for sikrere ferdsel i vinterfjellet. Her fra tidligere kurs. Foto: Lars-Christian Unger

Et godt skredkurs vil gi deg nyttige verktøy for sikrere ferdsel i vinterfjellet, og kanskje viktigst; innsikt i hvor komplekst det er å vurdere skredfare. Så bli med på DNT-skredkurs!

Holdningsskapende arbeid, økt kunnskap og opplæring i vurdering av skredfare gir en bedre forutsetning for å ta sikre veivalg. Målet med skredkursene er å bidra til gode og trygge opplevelser på ski. Du vil lære å identifisere skredterreng og å vurdere den dagsaktuelle skredfaren. Du vil få en grunnleggende forståelse for fenomenet snøskred og hvilke forhold som påvirker skredfaren når du skal til fjells og til de mektige, storslagne hvite toppene.

Vi har ledige plasser på følgende skredkurs:

Skredkurs alpint på Fondsbu 20. - 23. februar (FULLBOOKET)

Skredkurs alpint på Krossbu 1. - 5. april

Skredkurs alpint Sota Sæter 29. april - 3. mai

Kursene passer for fjellsportinteresserte, voksne og ungdommer.

Det er viktig å lese snøskredvarselet for området du skal på tur i, likeså at du har gode ferdselsrutiner, følger med på faretegnene for snøskred, gjenkjenner skredutsatt terreng og gjør gjennomtenkte veivalg. Husk at forholdene endrer seg hele tiden, så følg med og ta løpende vurderinger underveis!

Vil du bli med erfarne turledere på tur? Vi har noen ledige plasser igjen på våre fjellsportturer eller se alle våre turer for voksne.