Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Fem utvalgte vinterturer

Er du skikkelig gira på en fjelltur i vinter, men har problemer med å velge tur? Vi har valgt ut fem turer du bør ta en titt på.

1.«Magisk midtvintertur i Langsua» 17.-22.februar. Dette er en nydelig tur i et åpent og lettgått fjellområde. Vi bor på selvbetjeningshytter og har ingenting å rekke fra dag til dag. Det avsluttes med full service og tre-retters middag siste kveld. Men her må du være rask om du skal bli med. Påmeldingsfrist er mandag 10.februar. Tilsynet vårt i Langsua melder om bedre forhold enn på flere år, så dette lover godt.

2. Litt bedre tid har du om du ønsker å bli med på «Gjennom Alvdal vestfjell» som går fra 12.-15.mars. Her er det kun to ledige plasser. Fjellområdet øst for Rondane er også et lettgått og oversiktlig terreng. Vi skal innom flere koselige selvbetjeningshytter og avslutter på den idylliske betjente hytta Breisjøseter, som gjør denne turen til en av våre hyggeligste.

3. Så kommer våren for fullt, og hva er bedre da enn å ta turen fra hytte-til-hytte på Hardangervidda. Å følge de flotte, kvistede traseene inn til midten av dette fjellplatået og ut igjen, er en opplevelse. Vi vet at vi sklir rundt i villreinens rike, og er vi heldig kan vi kanskje se noen av disse grasiøse dyrene.  «I hjertet av Hardangervidda» - 7 dagers tur med avgang 3/4 og 7/4 er et godt valgt. Fremdeles ledige plasser.

4. Rondane er et fantastisk fjellområde, med betjente hytter hele veien. Skituren starter på Dovre i åpent landskap med god utsikt sørover. Snøhetta (2 286 moh)  ligger bak oss mens vi dag for dag nærmer oss mer spektakulære fjell i sør. Trofaste veivisere i godvær er topper som Rondslottet, Veslesmeden og Storronden. Hva med å melde seg på «Klassikeren i Rondane» med start 26/3? En virkelig klassiker.

5. «Villmarkstur i Femundsmarka» er for deg som fristes av ekte villmark. Mellom krokete furukjemper og bortgjemte sjøer lokker opplevelsene i et av de største, sammenhengende, urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia. Femundsmarka, som grenser opp til svenskegrensen, har alltid stått for urørt natur og villmark. Store deler av Femundsmarka er uten vintermerking, så her får du muligheten til å bli bedre med kart og kompass - om du ønsker - med god hjelp av våre erfarne turledere.