Mange tusen små og store koste seg på Kom Deg Ut-dagen søndag:

En liten prat ved bålpannene på tunet på Breivoll.
En liten prat ved bålpannene på tunet på Breivoll. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Søndag 2. februar, på DNTs nasjonale turdag, skinte solen og mange, mange mennesker tok oppfordringen og ble med ut. Barn og foreldre, besteforeldre, venner og bekjente koste seg ved bålpannene, i hengekøyene, på TurTipp, danset Turbodansen og mye annet. Alt dette var mulig takket være en stor gjeng av DNT Oslo og Omegns frivillige.

Sognsvann

Opp mot 6000 mennesker nøt dagen ved Sognsvann. At snøen glimret med sitt fravær gjorde ingenting. Barna koste seg i hengekøyene, med Eventyrstund med Nittedal teater, alle danset med i Turbodansen sammen med Vinderen Dansestudio, og mange testet balansen på slakk line. Det var også mange som lærte å fyre opp primus - kjekt å kunne når man skal ut på tur!

Se bildene:

Breivoll Gård

For en fantastisk dag på Breivoll Gård ved Nesset! Solen skinte - omgivelsene ved sjøen er vakre og folk strømmet til hele dagen. Gårdskafeen var åpen og solskinnsboller, suppe, vafler og kanelboller ble veldig godt mottatt. Ute var det godt å varme seg og steke pølser og bollebrød på bålpannene. Det var mange som lot seg friste av den liflige duften av rykende ferske sveler - bestyrer Marit Skjerven forteller at det gikk med 200 stk. :-) Barna koste seg i hengekøyene, i lekeapparatene, i lavvoene, og mange danset ivrig med da Vinderen Dansestudio og Turbo satte i gang Turbodansen. Det var også populært med en tur på området med hest og kjerre. 

Se bildene:

Furuset aktivitetspark:

Godt og vel 1500 små og store hygget seg i med aktiviteter og med avslapning. Mange tok en tur med hest og kjerre og mange så den flotte teaterforestilllingen "Prinsessen som ingen kunne målbinde". Barna fikk låne  skøyter, snowboard og truger. Eller de var med på "Lek deg sprek". 

Asker:

For en fin søndag det ble! Glade barn høyt og lavt, blide folk med bålkaffen i rolig hånd, vafler på karusell, sol og en strålende bukett frivillige som sammen lagde en helt vanlig søndag helt spesiell. Tusen takk for i dag! 😊

Se bildene:

Ullensaker:

Kom deg ut-dagen ved idylliske Nordbytjernet på Jessheim trakk ca 1000 besøkende i solskinn og vårlig vær. Ministolpejakt og turtipp var svært populære aktiviteter, mens aking på det som var igjen av is aktiviserte andre! God stemning blant store og små som koste seg med bål, lavo og grilling. Gratis frukt og smoothies fra Kiwi, og pølser fra Gilde gikk unna som varmt hvetebrød😃

Se bilder:

Foto: Daniel Nordmeland
Foto: Daniel Nordmeland

Grorud:

Over 200 små og store tok veien til tidenes første KDU-arrangement på Vesletjern. Her koste de seg med turtipp, hengekøyer, pølser og pinnebrød på bålet, informasjon om trygg ferdsel på is og de kunne leke "bakken er lava".

"Bakken er lava":

Ved Vesletjern, Grorud.
Ved Vesletjern, Grorud. Foto: Anne Christine Næss

Lørenskog:

- Aldri har vi sett så mange på et DNT arrangement i vår regi, sier en oppstemt leder for Lørenskog Turlag. Sammen med et tyvetalls frivillige tok han imot nesten to tusen mennesker i løpet av søndagen.

- I år var vi ekstra opptatt av at arrangementet skulle være enkelt å komme til, forteller prosjektleder for KDU, Siv Røkke. Sammen med mellom 20 og 30 frivillige fra turlaget samt små og store frivillige foreninger laget de en spennende dag for små og store i det flotte vinterværet. - Rådhusparken har mye å tilby, og vi ønsket å vise at enkle, men morsomme aktiviteter passer for alle - som kaste ball på boks, tautrekking og turtipp.

Mye folk i Rådhusparken da Lørenskog Turlag arrangerte Kom Deg Ut-dagen.
Mye folk i Rådhusparken da Lørenskog Turlag arrangerte Kom Deg Ut-dagen. Foto: Vidar Thorsvik

Skrevet av Siri G. Bekkhus 3. februar 2020