Nye Kobberhaughytta har åpnet

Bilder fra gjenåpningen av Kobberhaughytta, 11. januar 2020.
Bilder fra gjenåpningen av Kobberhaughytta, 11. januar 2020. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Over 200 personer møtte opp for å få med seg åpningen av Kobberhaughytta lørdag. Og selv om værgudene ikke direkte spilte på lag med arrangementskomiteen, la det ingen demper på den gode stemningen.

– Nå er vi veldig glade og lettet over endelig å ha åpnet storstuen vår i Marka. Vi har gledet oss lenge til å åpne dørene for friluftsglade menneseker, sier Henning Hoff Wikborg som er daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

– Det nye sovehuset har fått en fin og moderne utforming. Selve sovehuset har nå fått flotte soverom, vannklosett, mange dusjer, tørkerom og andre praktiske innretninger for turfolket. Jeg vil særlig framheve den flotte Kobberstua med peis, koselig innredning og et fantastisk skue over tjernet, skogen og gapahukene.

Bestyrer Erlend Hvitsand Birkeland gleder seg stort over å endelig kunne åpne dørene for gjester.

– Nå blir det godt å legge fra seg tommestokk og drill og finne fram kjevle og eltekrok. Resultatet har blitt kjempefint. Det kommer til å bli vesentlig enklere å drive hytta nå og jeg gleder meg til å sette i gang med det jeg virkelig kan; å ta imot gjester. Det har strømmet på med folk hele helgen. Det er godt å se at tunet er fylt med gjester framfor kappsag og søppelsekker, og godt at vi nå har stua full av glade turfolk, sier Erlend Hvitsand Birkeland.

Nytt Kor med dirigent Maren Myrvold sto for vakker sang, mens Thor Gotaas holdt et foredrag om 5-mila til stor glede for de fremmøtte. Selve åpningen var det ordfører Marianne Borgen som sto for. Borgen, som tidligere har åpnet Friluftshuset, Dølerud og Fuglemyrhytta, gjorde et poeng ut av at hun gjennom sine fire år i ordførerstolen har blitt dreven på å åpne DNT-hytter og hun skrøt av DNTs satsing på bynært friluftsliv.

Hoff Wikborg garanterer at ordføreren ikke har åpnet sin siste DNT-hytte og antyder langt på vei at Oslos borgere kan forvente flere hytteåpninger i 2020.

– Vi har hatt en fantastisk reise de siste årene hvor vi har skapt stadig nye bynære friluftstilbud. Som ordføreren selv sa det, det er blitt en gledelig vane å åpne bynære hytter for DNT Oslo og Omegn. Dette har hun helt rett i, for det har vært mange nyåpninger de siste årene. Men det stopper ikke her. Vi har flere nye prosjekter under arbeid, blant annet hytte i bynær mark og i indre Oslofjord, sier Hoff Wikborg med et lurt smil.

En stor takk går til våre bidragsytere som har gjort prosjektet Nye Kobberhaughytta mulig. Uten deres støtte, hadde dette prosjektet ikke blitt realisert.

Tusen takk til:

  • Tove Reistads stiftelse
  • Eckbos legat
  • Olav Thons DNT Stiftelse
  • Sparebankstiftelsen DNB
  • Aberdeen Standard
  • Lundin Norway AS
  • Oslo kommune