Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Skaff deg "nytt", brukt turutstyr på Grønn Fredag!

Arkivfoto fra tidligere Grønn Fredag-arrangement.
Arkivfoto fra tidligere Grønn Fredag-arrangement. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Trenger du nytt turutstyr? Har du turutstyr du ikke bruker? Kom til Tøyen Startup Village fredag 29. november; Her kan du selge og kjøpe brukt!  

- Vi elsker miljø og bærekraft, friluftsliv og kaffe, sier Jasemin Folvik, kommunikasjonsrådgiver i DNT ung Oslo som arrangerer Grønn Fredag.

- Men vi er ikke fullt så glad i Black Friday. Det er derfor vi arrangerer en grønn variant, forklarer Jasemin. Grønn Fredag foregår på Tøyen Startup Village fredag 29. november kl. 16:00 - 20:00. Her blir det:

  • Bruktmarked
  • Workshop / Kaffe på tur med Tøyen Startup Village
  • Utstyrsfix / Lever turutstyr og klær til reparasjon

Black Friday er et eksempel på hvor lite bærekraftig varehandelen er. For å overleve må butikkene stadig finne på nye salgskampanjer for å trekke folk til butikkene sine. - Det som gjør oss urolige nå, er at Black Friday ikke lenger bare er én dag, stadig flere butikker kjører kampanjer som "Black Month". Det blir bare viktigere og viktigere å stå opp for en mer bærekraftig livsstil. Grønn Fredag er med på å gjøre folk oppmerksom på at det er like bra å kjøpe brukt, sier Jasemin. 

Dette er konseptet: 

1. Lever friluftsklær og utstyr du ikke lenger bruker
2. Du kan enten gi bort utstyr eller selge det. Vi merker produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger.

Vi tar imot klær og utstyr: 

  • torsdag 28. november fra kl. 08:00 - 16:00 og
  • fredag 29. november fra kl. 08:00 - 16:00.

på Tøyen Startup Village, Hagegata 22, 0653 Oslo


Så rydd i skapet ditt, let i bod og loft etter friluftsklær og utstyr du ikke lenger bruker! Og husk å ta med det du ønsker å få fixet :-) Alle er velkomne, ikke bare de unge!

Ombruksuka 2019

Grønn Fredag er en del av Ombruksuka 2019. Ombruksuka arrangeres som en del av det offisielle programmet for Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 og målet er sette fokus på bærekraftig forbruk og økt ombruk i Oslo.

Les mer

Les mer om Grønn Fredag på TSV.
Her kan du se hele programmet for ombruksuka i Oslo: Ombruksuka.
Her kan du lese mer om Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 på fb, og se miljøhovedstadprogrammet på nett her: Miljøhovedstaden.

Grønn Fredag 29. november 2019.
Grønn Fredag 29. november 2019.
På Grønn Fredag kan du levere turutstyr og -klær til reparasjon.
På Grønn Fredag kan du levere turutstyr og -klær til reparasjon. Foto: Jasemin Folvik

Skrevet av Siri G. Bekkhus 26. november 2019