Fellestur: Tre dager i Nordmarka

Nordmarka
Nordmarka Foto: Camilla Horten

Bli med på fellestur i Nordmarka i  februar. Nordmarka er et paradis for skigåere og en klassiker er å gå Nordmarka fra nord til sør. Noen gjør det på èn dag, noen finner "omveier" og bruker to, mens vi skal bruke hele tre nydelig dager!

Å bruke tre hele dager gjennom Nordmarka gir store opplevelser. Vi har god tid på turen, kan ta avstikkere og gode pauser, får med soloppganger og solnedganger, bor langt inni skogen på herlige DNT-hytter, og det beste av alt; Månen er trill rund!

Vi benytter langrennski. Sekken føles kanskje uvant og tung første dagen, men allerede første kveld begynner vi å tømme den for mat og drikke, som blir ingrediensene for en trivelig kveld på den ubetjente hytta Katnosdammen. 

På dag to er vårt mål Kobberhaughytta - en nydelig tur - som starter i hjertet av Nordmarka i fred og ro, og som ender opp på Kobberhaughytta når alle andre har forlatt marka for kvelden. På Kobberhaughytta nyter vi middagen som blir servert av vertskapet og koser oss i den hyggelige peisstua, vel vitende om at vi sitter høyt over Oslogryta. Når vi kommer til Kobberhaughytta 8. februar, kommer vi til en "ny" hytte. Når hytta nyåpner 11. januar, er det med nytt, stort sovehus, nytt inngangsparti, 55 sengeplasser mot tidligere 30 - for å nevne noe.

Denne turen fylles nå sakte, men sikkert opp med bestillinger, så for ikke å gå glipp av denne turen, klikker du på knappen under:

Kobberhaughytta
Kobberhaughytta
Kanskje får vi se harespor.
Kanskje får vi se harespor.
Skiforeningen prepper nydelig spor for oss.
Skiforeningen prepper nydelig spor for oss. Foto: Camilla Horten
Nydelig i marka både morgen og kveld.
Nydelig i marka både morgen og kveld.
Katnosdammen, ubetjent turisthytte i Nordmarka.
Katnosdammen, ubetjent turisthytte i Nordmarka. Foto: John Petter Nordbø

Skrevet av Camilla Horten 7. november 2019